Tässäkö tulevaisuuden ralliauto harrastajille? – Mitsubishin tekniikka Polo WRC:n kuorissa

25.4.2017 / 12:41
Pekka Savela on eräänlainen "elinsiirtoautojen" isähahmo. Auton kori näyttää jokseenkin WRC:ltä, vaikka toki harjaantunut harrastajan silmä löytää pieniä eroavaisuuksia.

[ A- ] / [ A+ ]

Pekka Savela esittelee mielellään uutta Polo WRC:ltä näyttävää ralliautoaan. Paitsi että se ei ole WRC, eikä se ole Poloakaan. Näyttävien kuorien alla on vanhempaa Mitsubishin N-ryhmän tekniikkaa.

Savela käynnisteli ajatusta ”elinsiirtoautosta” puolitoista vuotta sitten.

– Tämän päivän FIA-luokitellut ovat hienoja, mutta kalliita ja niiden ylläpito on myös kallista. Ajatus oli, että miten saataisiin luotua edullisempi, mutta näyttävä harrastajaystävällinen luokka, ja missä autoja pystyttäisiin Suomen tasolla ylläpitämään ja huoltamaan. R5-autoon kun tulee vaikkapa moottoripäivityksiä, niin se lähtee Eurooppaan ja se maksaa. Suomessa on paljon hyvää osaamista perinteiselle N-ryhmän tekniikalle, ja siihen löytyy tietotaitoa, Savela perustelee.

Siitä ajatus sitten lähti. Nelivetoisia Mitsubishejä ja Subaruja on Suomi täynnä. Otetaan tekniikka talteen ja leivotaan se moderniin koriin, oli kantava ajatus.

– Nämä pohjautuvat pääsääntöisesti aikaisempaan nelivetotekniikkaan, eli Mitsubisheihin ja Subaruihin. Kaikki Suomessa nyt olevat autot ovat Lancerin Evo7:n tai sitä uudemmalla tekniikalla. Mutta tällaisen auton tehdä vaikka Evo4:sta.

– Tämä minun auto tehty Evo9:n pohjalevylle. Sitä on lyhennetty akselien välistä 15 senttiä, ja myös takaa. Mitsusta ovat moottori, kulmavaihde, vaihteisto, perä, pyöränripustukset, rintapelti ja niin edelleen. Siellä on kaikki alkuperäiset joustintukien paikat, apurungot ja kelkat paikallaan. Koko tekniikka on istutettu ihan siviili-Polon koriin.

Savela kertoo, että korivaihtoehdoksi löytyvät myös Ford Fiesta, Hyundai i30 ja Peugeot 208. Korityöt ovat oma lukunsa.

– Kori itsessään maksaa verollisena 24900 euroa. Silloin siellä on vahvikehitsaukset, kaaret, kaikki levikkeet, ikkunat, spoilerit, hiilikuituhilppeet, kevennetty kojelauta, keskikonsoli, ovipaneelit, jalkakaukalot ja muut. Taivashan näissä on rajana, mutta näkisin, että hyvän tällaisen auton rakentaa tekniikka mukaan lukien noin 50000 eurolla, Savela ynnäilee.

Auto toistaiseksi vielä lainsuojaton. AKK-Motorsport laatii parhaillaan näille autoille sääntöjä. Savela kuuluu sääntötyöryhmään. Hänen mukaansa Suomessa on tällä hetkellä neljä tällaista autoa, ja toiset neljä ovat tilauksessa.

– Tavoite on, että ensi vuoden alussa näillä autoilla olisi mahdollisuus ajaa kansallisissa kilpailuissa. Luokka on keskustelun alla vielä, ja ainakin aluksi se tulee olemaan harrastajaluokka ja arvosarjojen ulkopuolella. Toivottavasti parin kuukauden sisällä saataisiin säännöt kuntoon. Oma tuntemus on, että puhuttaisiin ehkä FIN R –tyyppisestä ratkaisusta.

– Toki minulla on sellainen toive, että voitaisiin ajaa SM-sarjaakin. Prosessi on kuitenkin vielä alussa. Täytyy selvittää kilpailukyky ja miten auto tulevat yleistymään. Tämän hetken kyselyiden perusteella kiinnostusta tuntuu olevan. Markkina-arvo on varmasti tällaisella autolla kovempi kuin vanhemmalla N-ryhmäläisellä. Eikä se kilpailukykykään kauhean huono voi olla, Savela sanoo.

Oma kommervenkkinsä on auton nimi. Virallisestihan auto ei ole Volkswagen Polo, eikä sitä VW:n nimellä saa edes markkinoida. Toisaalta kun auto näyttää Polo WRC:ltä, niin Mitsubishi-nimi vaikuttaisi vähintäänkin pöhköltä. Tällä hetkellä mallinimi on VW Polo R Lite.

– Otin yhteyttä VW:n markkinointiin ja käytiin pelisäännöt selväksi. Tämä ei siis ole Polo, mutta maskissa ja takaluukussa olevia VW:n logoja ei kuitenkaan tarvitse ottaa pois, Savela kertoo.

Savela sanoo, että ulkomailla tällaisia autoja on käytössä ainakin kolmisenkymmentä. Baltian maissa autot ajavat prototyyppiluokassa.

– Tämä voisi olla yksi lääke, joka parantaisi kotimaisen rallin imagoa. R5-autoon on harvalla varaa. Nythän meillä on hieno tilanne SM:ssä, kun uusia R5:sia on tosi paljon. Hinta kuitenkin määrittää sen, että niiden määrä Suomessa tulee olemaan rajallinen. Tämmöisen uudennäköisen mutta tutulla tekniikalla olevan auton luulisi tuovan lajiin uusia harrastajiakin, Savela miettii.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit