Tätä voittoa ei Marcus Grönholmin tallilta vieneet enää edes tuomarit – “Kyyti riittää mihin vaan”

13.5.2019 / 13:48
GRX Taneco ylsi Belgian Spassa huipputulokseen (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Belgian Spassa viime viikonloppuna oli Marcus Grönholmin GRX Taneco -tallin suurta juhlaa.

Jo alkuerät osoittivat, että GRX Tanecon kuljettajakaksikko Timur Timerzyanov ja Joni Wiman tulisivat taistelemaan Belgian Spassa kärkisijoista ja vähintään yhden kuljettajan saaminen palkintopallille oli Marcus Grönholmin tallille täyttä realismia. Wiman keräsi alkueristä toiseksi korkeimmat pisteet, Timerzyanov oli puolestaan alkuerissä viides.

Menestystoiveet nousivat entisestään, kun ensimmäisessä semifinaalilähdössä Timerzyanov oli lähellä voittoa, häviten Andreas Bakkerudille lopulta vain reilun sekunnin kymmenyksen ja Wiman puolestaan vei toisen semifinaalilähdön nimiinsä ylivoimaisen esityksen päätteeksi. Finaalista tulikin sitten GRX Tanecon näytös, kun Timerzyanov ajoi uransa ensimmäiseen MM-osakilpailuvoittoon ja startin jälkeen ratavalliin osunut Wiman nousi viimeiseltä sijalta hienosti kolmanneksi.

– Aivan loistavaa tekemistä Timurilta ja Jonilta, sekä koko meidän tiimiltä! Timur toi tallille ensimmäisen voiton ja Joni näytti, että pystyy nopeasti maailman valioiden vauhtiin. Autot toimivat ja kyyti riittää mihin vaan. Onhan tämä tiimille mahtava juttu ja luo henkeä taas jatkoon, tallipäällikkö Grönholm hehkutti kilpailun jälkeen.

GRX Tanecon piti alun perin kilpailla Spassa kolmen kuljettajan voimin, mutta tallin ykköskuljettaja Niclas Grönholm joutui jäämään sivuun umpilisäkeleikkauksen takia. Niclas oli ajanut kauden avauksessa GRX Tanecolle tallin ensimmäisen voiton kautta aikojen, mutta tuo ilo vaihtui lopulta tuomariston päätöksellä kakkossijaksi. Spassa Timerzyanovin voittoa ei enää tuomaritkaan pystyneet GRX Tanecolta pois ottamaan ja loistavan kokonaistuloksen myötä suomalaistalli nousi tallien MM-pisteissä vain pisteen päähän Team Hansen MJP -tallista.

– MM-sarjan tilanne tallien kesken on kutkuttavan tasainen ja meillä on hyvä isku nyt päällä. Odotan mielenkiinnolla mihin suuntaan Silverstonessa tilanne taas elää, Grönholm pohti.

Kuljettajien MM-pisteissä Timerzyanov nousi kolmanneksi, 16 pisteen päähän pistekärki Kevin Hansenista. Niclas Grönholm putosi kuudenneksi, mutta Hansenin veljesten jäädessä Spassa kärkikolmikon ulkopuolelle, piste-ero kärkeen ei kasvanut kuin 21 pisteeseen, joten inkoolainen on edelleen yksi varteen otettava mestariehdokas tälle kaudelle nyt väliin jääneestä osakilpailusta huolimatta.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Silverstonessa, Englannissa 25.-26. toukokuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: GRX Taneco


Facebook kommentit