Teemu Asunmaa ei Suomen MM-ralliin tänä vuonna startannut – “Kyllä se vaikutti”

5.8.2023 / 17:05
Teemu Asunmaa Seinäjoen SM-rallissa toukokuussa (Kuva: Taneli Niinimäki / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuosina Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa kilpaillut Teemu Asunmaa jätti tämänvuotisen Keski-Suomen sorasirkuksen väliin. Syynä oli muun muassa Lahden SM-rallin läheinen ajankohta.

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokan kolminkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa, 36, päätti jättää tämänvuotisen Suomen MM-rallin kuljettajan roolissa väliin. SM1-luokan pisteissä kolmantena ja vain viiden pisteen päässä kärjestä oleva Asunmaa kertoi UrheiluUutiset Motorsportille rallin MM-sarjan kauden yhdeksännen osakilpailun aattona, että ensi viikolla ajettava Lahden SM-ralli painoi vaakakupissa päätöstä tehtäessä.

– Kyllä se vaikutti ja muutenkin työrupeama ollut aika raaka tässä viime aikoina kahden auton kanssa. Päätettiin, että jätetään nyt väliin ja keskitytään Lahteen enemmän. Kyllähän tähän kilpailuun pääsee ensi vuonna uudestaan, Asunmaa kommentoi.

Asunmaa sanoi suoraan, että kahden merkittävän kotimaisen tapahtuman ajankohta peräkkäisinä viikonloppuina on huono asia.

– Kyllä, ehdottomasti. Jos ei näin olisi ollut, niin ehdottomasti oltaisiin oltu Jyväskylässä ajamassa, Asunmaa korosti.

Alavutelainen on startannut Suomen MM-ralliin vuosina 2014-2022 yhteensä kuusi kertaa ja parhaana saavutuksena voidaan pitää vuoden 2017 Rally2-autojen (kuusi vuotta sitten RC2) kolmatta sijaa. Vaikka Asunmaa ei tämänvuotisessa kilpailussa mukana kuljettajana olekaan, niin paikalla hän on ja mukana kilpailussa.

– Markus Manninen ajaa meidän Renaultilla (WRC3), ensimmäinen kilpailu sille autolle, Asunmaa taustoitti tiiminsä viimeisintä hankintaa.

Ja vaikka Asunmaa itse ei kilpailuun kuljettajana osallistukaan, niin hänen tämän vuoden kilpailukäytössä oleva Skoda Fabia RS Rally2 -auto on. Sitä ajaa WRC2-luokassa mukana oleva hallitseva SM1-luokan Suomen mestari Mikko Heikkilä. Vaikka Asunmaa ottaakin nyt roolia enemmän taustalla ja talliin on hankittu vuokrakäyttöön täysin uusi ranskalainen ralliauto, ei tarkoituksena ole kuitenkaan kasvattaa toimintaa useamman auton tiimiksi.

– Joskus oli neljäkin Subarua tallissa samaan aikaan vuokralla. Nyt on kaksi autoa. Kyllä kaksi on ihan riittävä meille, Asunmaa totesi.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan mestaruustaistelu on tänä vuonna äärimmäisen tasainen, sillä ennen kahta viimeistä osakilpailua kolmen kärki, Jari Huttunen, Lauri Joona ja Asunmaa, mahtuvat viiden pisteen sisään, eikä neljäntenä olevalla Juha Salollakaan ole eroa kärkeen kuin 11 pistettä. Huttunen ja Joona ovat mukana Jyväskylässä ja Asunmaa muistuttikin, että tämä kaksikko saa melkoisen hyvän “kenraalin” Jyväskylästä ennen ensi viikonloppuna ajettavaa Lahden SM-rallia.

– Kyllähän siitä tiukkaa tulee, vaikea sanoa millainen loppukausi tulee. Kaverit tietysti saa tästä paljon kisakilometrejä, tuntumaa ensi viikkoon. Mestaruudesta ajetaan, tottakai, Asunmaa vahvisti ainoan tavoitteensa loppukauteen.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit