Teemu Asunmaa ei yltänyt kärkitaisteluun Savon teillä – “Huono kilpailu meille”

5.3.2022 / 23:10
Teemu Asunmaa ajoi rallin SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailussa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Helmikuussa Riihimäen SM-rallin voittanut Teemu Asunmaa jäi tänä viikonloppuna ajetussa Kuopion SM-rallissa neljänneksi. Eroa kärkeen kertyi peräti 47,8 sekuntia.

Kun rallin SM-sarjan pisteistä edellisen kerran taisteltiin Savossa viisi vuotta sitten, ajoi Teemu Asunmaa silloin yleiskilpailun ja SM1-luokan voittoon. Tällä kertaa voitto jäi haaveeksi, eikä mukaan Alavudelle lähtenyt edes palkintosijoitusta, kun helmikuisen Riihimäen SM-rallin voiton jatkoksi Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa jätettiin kauden kolmannessa SM-rallissa sijalle neljä.

– Vikalla (erikoiskokeella) koitettiin ajaa vähän rajummin, mutta osuttiin muutama kerta penkkoihin pätkän aikana. Aika samanlaista koko kilpailu. Vauhtia pitää kaivaa jostain. Koko lailla huono kilpailu meille, Asunmaa harmitteli tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Perjantaina ajettujen kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Asunmaa oli sijalla kuusi, eron ollessa kärkeen tässä vaiheessa kilpailua 8,6 sekuntia.

– Ajettiin vähän liian siististi. Koitettiin ajaa mahdollisimman suoralla autolla ja vältellä penkkoja, Asunmaa kommentoi avauspäivän jälkeen.

Yleensä Asunmaalta on totuttu näkemään kaksipäiväisissä SM-ralleissa vahvaa menoa etenkin toisena ajopäivänä, mutta tällä kertaa näin ei käynyt. Lauantain neljälle ensimmäiselle erikoiskokeelle Asunmaa ajoi tulosrivin 5-4-5-5 ja viimeiselle huoltotauolle saavuttaessa ero viimeiseen palkintosijaankin oli kasvanut jo 19,8 sekuntiin.

– Huonoa tekemistä! Pirellin renkaat ja auto ovat toimineet moitteetta, mutta jostain syystä ei oikein tunnu lähtevän. Pitää koittaa parantaa, Asunmaa totesi huoltotauolla.

Kolmella viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa ajoi yhden pohja-ajan, oli kerran kolmas ja viimeisellä erikoiskokeella neljäs. Toisen ajopäivän iltapäivän lenkin suoritukset riittivät nostamaan sijoituksen kokonaistilanteessa lopulta neljänneksi, 0,3 sekunnin turvin ennen Aleksi Röyhkiötä.

Rallin SM-sarjassa talvikausi on nyt saatu päätökseen ja edessä on reilun parin kuukauden mittainen kilpailutauko. SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailu ajetaan Turun seudulla 13.-14. toukokuuta. SM1-luokan pisteissä neljäntenä olevan Asunmaan kevään ohjelma ennen Turun SM-rallia on vielä tässä kohtaa avoin.

– Katsotaan, kun maailma kääntyy kevääseen päin, että ajetaanko vain testiä vai jotain yksittäisiä kilpailuita. Kiitokset yhteistyökumppaneillemme, sekä huollolle. Tänään ei ollut meidän päivä. Kausi on pitkä vielä, Asunmaa muistutti.

SM1-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen

1) Emil Lindholm (NHD) 62
2) Egon Kaur EST 53
3) Juha Salo (KaUA) 43
4) Teemu Asunmaa (AlavUA) 41
5) Mikko Heikkilä (MäntsMK) 38
6) Aleksi Röyhkiö (PR-Rac) 34
7) Anssi Valkonen (AL-Härmä) 22
8) Anssi Rytkönen (KoMoKe) 18
9) Niclas Grönholm (EMSC) 15
10) Sami Pajari (HeiUA) 12

 

 

SM-sarjan kesäkauden kilpailukalenteri

13.05.-14.05. Turku
17.06.-18.06. Seinäjoki
26.08.-27.08. Mikkeli
30.09.-01.10. Kouvola

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Positiivinen ensikokemus uusista renkaista siivitti Lindholmin voittoon – “Iso yllätys”

Savu ja käry kabiinissa säikäyttivät Juha Salon – “Siinä meni askelmerkit sekaisin”


Facebook kommentit