Teemu Asunmaa toivoo lauantaille pakkassäätä – “Plussakeli olisi tosi huono”

4.2.2020 / 15:40
Teemu Asunmaa pöllytti lunta Tunturirallissa SM1-luokan voiton arvoisesti (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Asunmaa lähtee tulevana viikonloppuna metsästämään uransa ensimmäistä Vaakuna Rallin yleiskilpailun voittoa, kun Mikkelin ympäristössä Etelä-Savossa ajetaan rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu.

Teemu Asunmaan, 32, osalta uusi kausi rallin SM-sarjassa ja SM1-luokassa sai parhaan mahdollisen startin, kun tammikuussa Rovaniemellä ajettu Tunturiralli toi alavutelaiselle luokkavoiton. Kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna kaksipäiväisenä kilpailuna Mikkelin ympäristössä ja Asunmaa myöntää, että onnistuneen startin myötä Vaakuna Ralliin voi startata ilman suurempaa puristusta, rennoin mielin.

– Se on juurikin näin. Hyvä asia ilman muuta ja mukava on lähteä taas ajamaan kilpaa. Nyt kun satoi vähän luntakin, niin ei nähtävästi ihan tule sorakilpailu kuitenkaan olemaan, Asunmaa pohtii lähestyvän kilpailun alla.

Lauha talvi varsinkin eteläisessä Suomessa on pistänyt kilpailunjärjestäjät koville ja vaikka Mikkelissä rallin alla saadaankin viettää päiviä ja öitä pakkassäässä, niin lauantaina keli olisi viimeisimpien ennusteiden mukaan painumassa plussan puolelle. Asunmaan mukaan tämä saattaa pistää kilpailun luonteen hänen kannaltaan uuteen muottiin.

– Plussakeli olisi meille ensimmäisenä autona tosi huono. Jos on oikeinkin paljon loskaa, niin sillä on todella iso merkitys. Irtolumi on se pahin ja jos se menee märäksi. Pakkaskeli jos on, niin se ei vaikuta. Mutta jos menee selkeästi plussan puolelle, niin loskaa on tosi paljon. Irtolumi vetää kaiken kosteuden, se on se juttu, Asunmaa kuvailee.

Asunmaa on SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja voittanut luokan kahdessa viimeisimmässä osakilpailussa. Vaikka tulosta onkin tullut, niin silti kokenut kilpailija löytää tekemisestään vielä parannettavaa.

– Ajoteknisiä juttuja on sellaisia mitä varmasti pystyy parantamaan. Tiet toki ovat hyvin eri luonteiset tulevassa kilpailussa Tunturiralliin verrattuna, aika pienille teille ilmeisesti ollaan nyt taas menossa. Ajofiilis on kuitenkin juuri nyt hyvällä tasolla ja sillä jatketaan, Asunmaa korostaa.

Vaakuna Ralli on yksi SM-sarjan ehdottomista klassikoista. Seitsemättä kertaa tähän kilpailuun osallistuvan Asunmaan palkintokaapista löytyy Mikkelin SM-rallista muutama luokkavoitto, mutta yleiskilpailun ykkössijaa ei ole vielä tullut.

– Ainahan se olisi tietysti mukava voittaa. Mennään se mikä päästään, katsotaan sitten. Juha (Salo) ja Emil (Lindholm) tulevat varmasti menemään kovaa, Asunmaa ennakoi.

Tavoitteen uran seitsemänteen Vaakuna Ralliinsa Asunmaa paketoi seitsemällä sanalla.

– Kyllähän voitto on aina se mitä haetaan, Asunmaa päätti.

SM Vaakuna Ralli polkaistaan käyntiin erikoiskokeiden osalta perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Loput kahdeksan erikoiskoetta ajetaan lauantaina ja maaliseremoniat Mikkelin torilla käynnistyvät kello 19.18. SM1-luokassa mukana on 16 kilpailijaparia ja Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa liikkuvat reitillä numerolla yksi.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Asunmaa Racing


Facebook kommentit