Teemu Asunmaalle täydet SM-pisteet Mikkelistä: ”Tylsäähän meillä olisi ollut ilman Kallea”

18.2.2017 / 20:18
Teemu Asunmaa kurmootti Skodansa kakkoseksi ja suurimpaan SM-pistepottiin. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Asunmaa oli SM Vaakunarallin toinen, mutta nappasi suurimmat SM-pisteet. Hän johtaa SM1-luokkaa kahden osakilpailun jälkeen maksimipistein.

Mikkelissä Asunmaa kävi kovan sekuntitaistelun voitosta Kalle Rovanperän kanssa. Rovanperä menetti puolisen minuuttia rengasrikossa. Kaksikko oli tasa-ajalla kärjessä viidennen erikoiskokeen jälkeen, mutta lopussa Rovanperä rynni ohi.

Asunmaa ei kuitenkaan ollut suruissaan 10,7 sekunnin tappiosta.

– Tämä on hienoa kilpailua. Tämän takia täällä ollaan. Tylsäähän meillä olisi ollut ilman Kallea, Ei me oltaisi näin kovaa ajettua ilman häntä ja oppia taas lisää, Asunmaa totesi.

Hän joutui kilpailun lopussa pohtimaan ajaako Rovanperää vastaan, ja varmisteleeko voiton kustannuksella kakkossijan ja suurimpia SM-pisteitä.

– Kahdella viimeisellä erikoiskokeella sitä alkoi miettimään ja pallottelemaan, että yleiskilpailun voitto vai täydet pisteet. Mutta kyllä se tuli selväksi kasilla (EK8), kun en vaan löytänyt atakkia suoritukseen, että en lähde riskeeraamaan mitään.

Asunmaa on kotiutunut R5-luokan Skoda Fabiaan täydellisesti. Taskussa on kaksi voittoa ja virheetöntä suoritusta.

– Isolla tiellä ei ehditä, mutta se on tiedossa. Tarkkailen liikaa kun mennään isoa kovaa. Ei vaan ollut munaa vetää. Josko ensi kerralla sitten. Autossa on potentiaalia. Varmasti mennään vielä kovempaa kun saadaan ukko kuntoon, Asunmaa totesi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit