Teemu Asunmaalle testikuljettajan töitä Liettuasta – “Mielenkiintoinen projekti”

18.6.2021 / 10:14
Teemu Asunmaa ja Topi Luhtinen (Kuva: Proracing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin kuusinkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa piipahti toukokuussa testihommissa Liettuassa. Alavutelainen taustoitti UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa mistä tässä projektissa oikein on kyse.

Teemu Asunmaa, 34, teki toukokuussa matkan Liettuaan, ennen Turun seudulla toukokuun viimeisenä viikonloppuna ajettua Länsirannikon SM-rallia. SM1-luokan hallitsevan Suomen mestari eWRC-profiilista löytyy kyseiseltä Liettuan reissulta kilpailumerkintä Rally Cup Ignalina -rallista, kalustona Skoda Fabia Rally2-kit, mutta sen sijaan että Asunmaa ja kartanlukija Topi Luhtinen olisivat ajaneet kelloa vastaan, kaksikko osallistui kilpailuun nolla-auton tehtävissä.

– Kyseessä on Oreca R4 Kitin omaava paikallisen Proracing-tiimin rakentama R4-auto. Heillä on siellä hyvät systeemit, ovat ensimmäinen ammattilaistiimi, joka touhuaa näiden R4-autojen kanssa. Ajettiin kehitystestiä ja siihen vielä yksi ralli nolla-autona, kun autoa ei ole vielä luokiteltu. Ihan mielenkiintoinen projekti ja kiva olla testikuljettajana mukana siinä, Asunmaa kertoi UrheiluUutiset Motorsportille.

Kyseinen Proracing-tiimi kilpailee tänä vuonna ainakin rallin EM-sarjassa ja Asunmaan mukaan pois suljettua ei ole se, että testikuljettajan tehtävä voisi tuoda alavutelaiselle myös varsinaisia kilpailuja liettualaistiimin väreissä vielä tänä vuonna. Helmikuussa Rovaniemen MM-rallissa WRC3-luokan voittanut Asunmaa vahvisti osallistuvan tänä vuonna oman tiiminsä voimin myös toiseen Suomen MM-ralliin, mutta myös eteläisen naapurimme MM-ralli kiinnostaisi kovasti.

– Jyväskylän MM-ralli nyt ainakin ajetaan ja Viron MM-rallia ollaan työstetty jonkun verran. Aika juoksee kovaa vauhtia, päätöksiä pitää tehdä. Suunnitelmissa se on, Asunmaa vahvisti.

SM1-luokan Suomen mestaruuden vuosina 2017, 2019 ja 2020 voittanut Asunmaa ajoi SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Turussa toukokuussa toiseksi. Perjantaina ajettujen kolmen asfalttipätkän jälkeen Asunmaa oli jäänyt kärjestä 16,6 sekuntia ja sijoitus oli kolmas, mutta lauantain hyvä vauhti nosti sijoitusta yhdellä pykälällä ja kakkossijan myötä Asunmaa nousi SM1-luokassa pistejohtoon.

– Perjantai oli huono esitys, vaikka siihen kuitenkin asennoiduttiin ja mietin sitä paljon. Kyselin ammattimiehiltä, että miten se asfaltti pitää hoitaa ja miten siellä pitää ajaa, koitin noudattaa niitä neuvoja. Se tyyli ei sitten kuitenkaan toiminut, vaikka onnistuin siinä hyvin. Kun katsoin illalla miten Emil (Lindholm) ja Mikko (Heikkilä) ajoivat, niin he ajoivat kuin soralla. Asfalttirataoppi ja sen toteuttaminen oli väärä valinta, Asunmaa myönsi.

Seinäjoen SM-rallin, Pohjanmaa Rallin, avauserikoiskoe käynnistyy tänään perjantaina kello 19.34 ja maaliin saavutaan lauantaina alkuillasta. Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen kiertävät reittiä kilpailunumerolla yksi. Asunmaan saldo Pohjanmaa Rallista SM-osakilpailujen osalta on vakuuttava: yleiskilpailun voitto vuosina 2015, 2018 ja 2020, sekä SM1-luokan voitto vuosina 2018, 2019 ja 2020. Vuoden 2015 yleiskilpailun Asunmaa voitti SM2-luokan autolla.

 

 

First attempt, first car release moment, first run, first feeling of throttle pedal with Teemu Asunmaa. R4 skoda with rally2 KIT ready for seriouse action.
Made in Proracing Engineering

Julkaissut Proracing Sunnuntaina 30. toukokuuta 2021

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit