Teemu Suninen: ”Ei voi tuudittautua, että Timo kyllä maksaa”

9.6.2016 / 11:18
Teemu Suninen ura kulkee oikeaan suuntaan. Seuraava haaste odottaa viikonloppuna Italian Sardiniassa. (kuva: teemusuninen.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen luo ralliuraansa hyvien tähtien alla. Kuljettaja on nopea ja lahjakas, ja taustalla vaikuttaa mestarimanageri Timo Jouhki. Yhtälö on kunnossa, kun mukana on vauhtia, suhteita ja rahaakin.

22-vuotias Suninen ajaa tänä vuonna MM-ralleja WRC2-kalustolla. Osan kilpailuista hän kilpailee Team Orecan Skodalla, osan Toni Gardemestarin tiimin autolla.

Jouhki puolestaan on manageroinut urallaan Juha Kankkusen, Tommi Mäkisen, Harri Rovanperän, Toni Gardemeisterin, Mikko Hirvosen ja Jari-Matti Latvalan MM-sarjaan tehdastallikuljettajiksi. Jouhki on itse sanonut, että Suninen on hänen viimeinen suojattinsa.

– Kaikki rallit ovat tärkeitä. Ensi vuodeksi ei ole mitään tiimisopimuksia tai lappuja olemassa. Kyllä niitä varten tässä näyttöjä ajetaan, Suninen kertoo.

Suninen kuitenkin tiedostaa realiteetit, eli onnistumisia vaaditaan. Henkseleitä ei passaa paukutella, eikä toki ole paukuteltukaan.

– Toivottavasti Timo jatkaa niin kauan kuin näkee minussa potentiaalia. Jos tulee huono kisa, tai kaksi tai kolme, niin ei tässä voi tuudittautua, että Timo kyllä maksaa. Itse pitää suoriutua hyvin ja ajaa hyviä tuloksia. Mutta ei tässä nyt tietysti sillä tavalla tarvitse huolissaan olla, Suninen sanoo.

– Tärkeintä on tässä vaiheessa se vauhti, ja että pystyy haastamaan entisiä WRC-miehiä Evansia ja Tidemandia, Suninen lisää.

Suninen aloitti kartingissa, jatkoi rallicrossiin ja siirtyi lopulta ralliin. Ura lähti nousuun Suomen MM-rallin luokkavoitolla 2014. Pian sen jälkeen hänet kiinnitettiin Toyotan kuljettajien kehitysohjelmaan. Nyt taskussa on jo luokkavoittoja MM-sarjassa niin WRC2- kuin WRC3-tasollakin.

Sardiniassa Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula hakevat lisämenestystä WRC2-luokassa. Olosuhteet ovat kuitenkin erittäin haastavat.

– Hyvältä näyttää, mutta myös haastavalta. Voi olla, että ihan kaasu pohjassa ei voi ajaa. Kovaa joutuu toki ajamaan, ja on täällä myös hyviä pätkiä. Osassa täytyy vain koittaa selvitä jotenkin läpi. Hurjassa kunnossa on osa teistä. Mutta tämä on osa rallia, ja pitää myös osaa ajaa kovaa erilaisissa tilanteissa. Ja se on kaikille sama, Suninen muistuttaa.

Suninen voitti luokkansa tänä vuonna Meksikossa ja oli Ruotsissa toinen. Näissä ralleissa Suninen ylsi WRC-autojen seassa myös yleiskilpailun kymppikärkeen.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Jari-Matti Latvalan ajatukset MM-taistelusta ja Esapekka Lapin mietteet kun ajotauko vihdoin päättyy


Facebook kommentit