Teemu Suninen: ”Hyvän kuskin pitää olla tasainen läpi kauden”

30.6.2016 / 19:15
Teemu Suninen hakee Puolasta kauden kolmatta WRC2-voittoaan. (kuva: Timo Anis)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen voitti WRC2-luokan kilpailun Meksikossa ja Sardiniassa. Hän on sarjan MM-pisteissä kolmantena. Skodalla ajava Suninen tietää, että nämä tulokset eivät vielä riitä, vaan saldoon pitää kerätä lisää meriittejä.

Skoda Fabia R5 –autolla kilpaileva Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula ovat mukana viikonlopun Puolan MM-rallissa.

– Hyvillä mielin ollaan. Tykkään olla Puolassa, ja mikä tärkeintä, hieno ralli on varmasti tulossa. Tiet ovat vauhdikkaita ja sopivat suomalaiselle. Olemme tottuneet kovavauhtisiin sorateihin toisella tavalla kuin keski-eurooppalaiset, Suninen puntaroi.

Puola on MM-sarjan toiseksi kovavauhtisin kilpailu. Tiet ovat kapeita, mutta paikoin luotisuoria.

– Nyt mennään välitysten puitteissa varmaan sinne 190-200 km/h muutamaan kertaan. Viime vuonna S2000-autossa huiput olivat 168 km/h, ja tuntui, että mentiin todella pitkiä pätkiä rajoitinta vastaan, Suninen kertoo.

Puolassa on mukana koko WRC2-luokan kerma. Elvyn Evans (62p.) ja Nicolas Fuchs (55p.) ovat pisteissä suomalaisen (50p.) edellä. He tarjoavat kovan vastuksen, kuten myös Esapekka Lappi.

– Eiköhän koiteta jatkaa samalla tavalla (voitto Sardiniassa). Hyvän kuskin pitää olla tasainen läpi kauden. Yksi tai kaksi hyvää tulosta ei riitä. Pitää näyttää, että ne eivät ole olleet mitään onnenkantamoisia ja tuurivoittoja. Toisaalta pitää myös muistaa, että meillä on sarjassa nyt oikeinkin hyvä tilanne, ja siksi ei tarvitse puristaa hampaat irvessä voitosta, Suninen korostaa.

Kilpailu Puolassa alkaa torstai-iltana.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Hurjat voltit testierikoiskokeella


Facebook kommentit