MOTORSPORT

Teemu Suninen: “Kovia vetomiehiä viivalla”

Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Italian Sardiniassa. WRC2 -luokassa Suomea edustavat nuoret lahjakkuudet Teemu Suninen ja Esapekka Lappi. Loistokkaan alkukauden jälkeen Teemu Suninen ja kartturi Mikko Markkula kohtasivat epäonnea tekniikkamurheiden muodossa Portugalin MM-rallissa. Vauhdillisesti Suninen oli kovassa vedossa, pystyen ajamaan jopa 5 erikoiskokeelle WRC2 –luokan pohja-ajan. Italian osakilpailusta Suninen tavoittelee lisää pisteitä WRC2 –sarjaan.
 

– Sardinia on ehkä jopa enemmän kestävyyskilpailu, kuin Portugalin MM-ralli, sanoo Teemu Suninen. Tai ainakin viime vuonna tiet olivat huonommassa kunnossa kuin Portugalissa. Tänä vuonna jouduin keskeyttämään kahdesti Portugalissa sellaisiin tekniikkamurheisiin, joita ei pitäisi tapahtua. Mutta toisaalta ei se tukivarsi itsestään katkennut, vaan osuimme kiveen, eli ei kaikki murheet nyt täysin kuskista riippumattomiakaan olleet. Portugalista on kuitenkin otettu opiksi ja täytyy Sardiniassa vähän mennä myös autoa ajatellen.

– Kisaan on valmistauduttu normaalin kaavan mukaisesti, tosin kaksi viikkoa on hieman lyhyehkö aika valmistautua kisaan. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin ja treeniä on tehty. Lisäksi olen kysellyt kokeneemmilta tietoa ja yleistä infoa kisasta. Toki ajoin itse Sardiniassa viime vuonna, mutta mitä enemmän on tietoa olosuhteista ja kisasta, sitä parempi.

– Tavoitteenani on pyrkiä ajamaan kolmen joukkoon Sardiniassa. Osallistujalistaan en ole vielä sen kummemmin ehtinyt tutustua, mutta on siellä varmasti kovia vetomiehiä viivalla, kuten esimerkiksi Esupin tiedän olevan mukana. Siinä mielessä oli Portugalissa hyvä huomata, että kaiken toimiessa vauhti riitti kovia kuskejakin, kuten Evansia ja Tidemandia vastaan ja välillä pystyin ajamaan jopa nopeammin kuin he. Tästä on hyvä jatkaa Italian MM-ralliin.

Skoda Motorsportin tehdastiimissä ajava Esapekka Lappi palaa tauon jälkeen rallin MM-sarjaan. Kilpailijapari Lappi ja kartanlukija Janne Ferm ajoivat viimeksi Ruotsin MM-rallissa neljä kuukautta sitten, sijoittuen toiseksi WRC2 –luokassa.

Lähde: Neste Rallin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com