Teemu Suninen perjantaina nopein Ford-kuljettaja – “Ajoa täytyy vähän siistiä”

16.2.2018 / 21:22
Teemu Suninen on Ruotsin MM-rallissa sijalla kuusi perjantain jälkeen (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vasta kolmatta MM-ralliaan WRC-autolla ajava Teemu Suninen saapui yötauolle Ruotsin MM-rallin pisimmän ajopäivän päätteeksi hyvissä asemissa. Suninen oli perjantaina M-Sport Ford -kuljettajista nopein ja myös suomalaiskuljettajien osalta jokelalainen nappasi “erävoiton”.

Sen lisäksi, että Teemu Suniselle nyt käynnissä oleva kilpailu on siis vasta uran kolmas MM-ralli WRC-autolla, niin Suninen myös kilpailee WRC-autolla ensimmäistä kertaa Ruotsin lumella. Päivän seitsemälle erikoiskokeelle Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa ajoi sijoitusrivin 8-9-7-7-4-6-6. Sijoitus perjantain jälkeen kokonaistilanteessa on kuudes, eroa kärkeen on vajaat puoli minuuttia ja kolmanteen sijaan 17,5 sekuntia.

– Auto oli hyvissä säädöissä koko päivän ja ajaminen maistui. Mitään erikoista ei matkan varrelle mahtunut, mutta haluaisin tietysti olla vähän nopeampi, Suninen kommentoi tiedotteessaan toisen ajopäivän jälkeen.

Sunisen tallikaverit jäivät perjantaina kauas taakse, niin tulosluettelossa, kuin aikaeroissakin. Aura-auton roolistaan vaikeissa olosuhteissa kärsinyt hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier on vasta sijalla 12, eroa Suniseen kertyi yli kaksi minuuttia, kun taas muun muassa rengasrikon perjantaina kärsinyt Elfyn Evans löytyy tuloksista sijalta 11, 7,5 sekuntia Ogierin edeltä.

Suninen lähtee lauantain erikoiskokeille myös parhaana suomalaiskuljettajana, jäihän Toyota-kaksikko Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala tuloksissa taakse. Suninen haluaa tottakai nostaa vauhtiaan entisestään lauantain erikoiskokeilla, mutta helppo tehtävä se ei tule olemaan. Yhden keinon Suninen ainakin tiedostaa.

– Vaikea sitä vauhtia on lisätä tuosta vain. Nyt pitää istua alas ja katsoa tiimin kanssa, missä voidaan parantaa ja mitä muutetaan. “Sladeja” tuli vähän, joten ajoa täytyy vähän siistiä, Suninen suunnittelee.

Olosuhteet olivat perjantaina todella vaikeat ja moni kuljettaja totesikin, että kyseessä oli yksi vaikeimmista Ruotsin MM-rallin ajopäivistä vuosiin. Sunisen mukaan samanlaisia olosuhteita on luvassa myös lauantaina.

– Keli on aika samanlainen myös lauantaina ja uraa pitkin se paras tulos tulee, joten koetetaan vain pysyä siinä parhaamme mukaan, Suninen päätti.

Ruotsin MM-ralli jatkuu lauantai-aamuna, kun kilpailun yhdeksäs erikoiskoe käynnistyy kello 8.54 Suomen aikaa. Lauantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 120,31 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit