Teemu Suninen Portugalissa: ”Ei kehtaa ajaa hiljaa”

19.5.2016 / 09:19
Teemu Suninen (oik.) ja Mikko Markkula ajavat MM-sarjan WRC2-luokassa Skodalla. (kuva: teemusuninen.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen jatkaa MM-rallin WRC2-urakkaansa Portugalissa. Skoda Fabialla tänä vuonna MM-osakilpailuja ajavalle Suniselle Portugali on jo kauden neljäs startti.

Argentiinassa Suninen ei ollut mukana kilpailemassa, mutta sitä ennen voitti Meksikossa ja oli Ruotsissa luokkansa toinen. Kauden avauskilpailu Monte Carlo toi sijan viisi.

Suninen ja kokenut kartanlukija Mikko Markkula ovat valmiina torstai-iltana alkavaan soraralliin.

– Hyvillä mielillä. Tykkään reitistä. Se on ajettavaa, eikä ole sellaista tylsää tietä. Tie kääntyy suurin piirtein koko ajan, mutta vauhti kuitenkin säilyy, Suninen kertoo.

Portugalin MM-ralli siirtyi viime vuonna Algarven turistialueelta takaisin pohjoiseen rallin alkuperäiseen kotiin Porton seudulle. Suninen ajoi rallissa myös viime vuonna, mutta ehjiä erikoiskokeita ei tullut teknisen vian ja ulosajon jälkeen kuin puolitoista.

– Kovaa halutaan ajaa, mutta täytyy nyt yrittää viime vuodesta oppia, että saadaan kokemusta. Viime vuonna kokemus täältä jäi niin ohueksi. Vähän joutuu katselemaan, sillä kilometrit ovat nyt tärkein asia tässä vaiheessa uraa. Kilometrejä siis halutaan, mutta mieli ei kehtaa ajaa hiljaa.

Suninen on mestarimanageri Timo Jouhkin suojatti. Suninen ajaa MM-ralleja sekä ranskalaisen Team Orecan kalustolla, että Toni Gardemeisterin tiimin autolla. Portugalissa alla on Team Orecan Skoda.

– Autoon olen erittäin tyytyväinen, ja siihen on saatu vähän uusia säätöjä Meksikon myötä. Pieniä muutoksia on tehty, ja olen tosiaan erittäin tyytyväinen. Eteenpäin ollaan menty, Suninen arvioi.

Kilpailu alkaa torstai-iltana. Suninen on MM-sarjan pisteissä viidentenä.

Miiro Koivula, twitter: @MiiroKoivula

Lue myös Portugalin MM-rallin ennakkopaketti ja Jari-Matti Latvalan kommentit vauhdistaan


Facebook kommentit