Teemu Suninen: “Tietysti aina harmittaa jos ei pysty voittamaan”

13.2.2017 / 15:17
Teemu Suninen loikki toiseksi Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa. (kuva: M-Sport Ford)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen aloitti oman MM-kautensa kakkossijalla Ruotsissa. WRC2-luokan viime kauden MM-kakkonen siirtyi M-Sport Fordin rattiin, ja tavoitteena on maailmanmestaruus. Ohjelmassa on myös ainakin kaksi WRC-kisaa uudella Fiestalla.

Ruotsissa isäntämaan Pontus Tidemand kuritti Sunista 51,8 sekunnin erolla. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula kellottivat viikonloppuun neljä pohja-aikaa.

– Tulokseen saa olla tyytyväinen. Oli aikalailla sitä mitä lähdettiin hakemaan, mutta tietysti aina harmittaa jos ei pysty voittamaan. Uskon, että olosuhteisiin nähden oli hyvä kilpailu ja hyvä ajo, Suninen kommentoi UrheiluUutiset.comille.

Avauskilpailu osoitti heti, että mestaruustaistelusta voi jälleen povata viimevuotisen kaltaista jännitysnäytelmää.

– No näin se on. Siitä ei pääse mihinkään. Koitetaan saada hyvä kisoja itselle tähän alle. Töitä pitää tehdä jatkossakin.

Suninen pääsi ajamaan kaksi testipäivää Fordin kanssa. Auto ei aivan ollut Ruotsissa vielä kuskin kaikkien mieltymysten mukainen.

– Eri olosuhteella ei ihan tiedä minkälaista autoa itselle kaipaa. Skodalla oli helppoa. Ei tarvinnut muuta kuin ajaa pätkät läpi ja sanoa, että haluan nämä ja nämä säädöt. Uskon, että tämä on tilanne meille myös (Fordin kanssa), kunhan saadaan lisää kokemusta autosta. Tietää ja osaa sanoa sitten paremmin, Suninen arveli.

Samalla Suninen sai ensimmäisen kokemuksensa tehdastason tallista. Viime kaudella hän ajoi TGS- ja Oreca -tallien kalustolla.

– Hieno kokemus. Ensimmäistä kertaa isossa ammattitiimissä. Kymmenestä henkilöstä kun mennään 70:ään, niin siinä alkaa kyllä tyyppiä pyöriä. Paljon siellä on ihmisiä, ja on paljon oppimista, että oppii tuntemaan ihmiset ja tietää mitä kukakin tekee, ja keneen pitää olla yhteydessä missäkin asiassa. Nopeasti pääsi kuitenkin tiimiin sisään, ja tiesi miten asiat tehdään ja hoidetaan. Erittäin hieno kokemus ja onnistunut reissu sen suhteen. Tiimi pelasi hyvin, Suninen kehui.

Sunisen kalenterissa on myös kaksi WRC-kisaa uuden 2017-mallin mukaisella Ford Fiestalla: Puola ja Suomi. Hän uskoo, että isoon tiimin tottuminen heti näin kauden alussa auttaa myös WRC-kisoja ajatellen.

– Tämä on hyvää kokemusta WRC:hen, niin sitten tietää minkalaista touhu siellä tulee sitten olemaan. Kyllä tämä siihen valmistelee myös, Suninen korostaa.

Teemu Suninen ajaa seuraavan MM-rallinsa huhtikuun alussa Korsikalla. Meksikoon hän ei lähde. Sensijaan kalenterissa on mm. uusi vierailu M-Sportin tehtaalla Englannissa.

– Korsika on varmasti yksi MM-sarjan vaikeimmista ralleista minulle. Tarkoitus on myös tutustua tiimiin vielä paremmin, että tuntee ihmiset ja tuntee tiimin omakseen, Suninen muistutti.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Tidemand voitti, Suninen toinen


Facebook kommentit