Teemu Suninen Toyota-huhuista: ”Sitä ei ole kieltäminen”

28.9.2016 / 21:56
Teemu Sunisen ura etenee suotuisissa merkeissä. Vauhtia riittää, ja manageri Timo Jouhki on tottunut löytämään kuskeilleen hyviä työpaikkoja. (kuva: teemusuninen.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen taistelee rallin WRC2-luokan maailmanmestaruudesta. Samalla hän taistelee myös ensi kauden tallipaikoista. Komeetan lailla yhdeksi lajin suurimmaksi lupaukseksi noussut Suninen on yhdistetty jo Toyotan WRC-talliinkin.

Toyotan nimilistalla on toki muitakin ehdokkaita. Juho Hänninen ja Esapekka Lappi on yhdistetty tulokastalliin, mutta tallipäällikkö Tommi Mäkisen mukaan sopimuksia ei ole. Yhtenä nimenä on varikkohuhuissa mainittu myös 22-vuotias Suninen, joka nyt ajaa tällä haavaa Skoda Fabia R5 –kalustolla.

– Olen kuullut samoja huhuja, mutta mitään faktapohjaa ei siihen ole. Tietysti mielelläni oman nimeni siellä näkisin. Ei sitä ole kieltäminen, Suninen sanoo.

Sunisen asema neuvotteluissa on hyvä. Hän on osoittanut olevansa nopea, ja myös omaksumaan uudet asiat nopeasti. Lisäksi hänen taustallaan managerin roolissa toimii Timo Jouhki. Jouhki oli aikanaan nykyisen Toyota-pomo Mäkisen manageri, joten on selvää, että suhteet ovat lämpimät edelleen.

– No ihan varmasti on lämpimät suhteet. En tiedä onko sillä mitään merkitystä. Mutta siitä olen varma, että hyvät suhteet ovat muihinkin talleihin. Aika moni tiimi on hänelle tuttu aiempien kuskien takia, Suninen sanoo.

Kuski itse uskoo olevansa jo valmis astumaan WRC-tasolle.

– Olisihan se kiva nähdä. Mutta ehkä nyt lähtisin vähän varovaisemmin kuvailemaan tätä tilannetta tässä vaiheessa. Mitään sovittua faktaa ei vielä ole tiedossa. Uskon kyllä, että MM-sarjaa ajetaan ensi vuonnakin, mutta missä luokassa, se on kysymysmerkki, Suninen pohtii.

Tulevana viikonloppuna on edessä Korsikan asvalttisirkus, joka on Teemu Suniselle uran 18. MM-ralli. Ranskan osakilpailussa Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula eivät kuitenkaan aja MM-pisteistä. Elvyn Evans johtaa sarjaa kahden pisteen erolla Suniseen.

– Tämä on pitkä ralli ja mutkia on mutkien perään. Tuntuu ettei suoraa löydy koko pätkältä. Meille tämä on hyvä juttu, saadaan kokemusta paljon. Tämä varmasti valmistaa hyvin Espanjaa varten. Mestaruussauma on todella hyvä, ehkä paperilla paras. Mutta tosiaan täällä ei ajeta pisteistä. Nyt koitetaan keskittyä olemaan Espanjassa mahdollisimman vahva. Se on ykköstavoite. Tottahan se on aina hyvä saada hyvä tulos kilpailusta. Ei haittaa, jos pystyisi ajamaan täälläkin jo kovan tuloksen, Suninen puntaroi.

Korsikalla ajetaan pitkiä erikoiskokeita. Yli 50-kilometrisiä erikoiskokeita on peräti kuusi.

– Siellä ei ajatus paljon pääse lepäämään. Kokoajan pitää keskittyä ja nuottia tulee, ja sitä pitää sisäistää ja toimia sen mukaisesti. Se on tottumattomalle jopa vähän haaste.

– Uskaltaisin väittää, että ainakin tuplat, ellei kolme kertaa (enemmän nuotteja kuin Suomen MM-rallissa). Hyvä että nuottivihko edes riittää yhdelle pätkällä. Siinä on 100 sivua. Saa siinä sivuja käännellä, Suninen hymähtää.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Toyota ei ole vielä valinnut kuskejaan, sanoo Tommi Mäkinen


Facebook kommentit