Teemu Sunisen kausi huipentuu MM-jahtiin: “Sen saa tulla mitä pääsee”

26.10.2016 / 18:45
Toisilleen hyvin tutut kilpakumppanit taistelevat nyt MM-tittelistä. Teemu Suninen vastaan Esapekka Lappi (oik.) (kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Viikonlopun Walesin MM-rallissa suomalainen mielenkiintoinen kohdistuu WRC2-luokkaan. Teemu Suninen on sarjassa toisena ja omaa hyvät mahdollisuudet MM-titteliin. Sinivalkoisen haastajan nimi on Esapekka Lappi.

Elvyn Evans (120p.) johtaa sarjaa. Jos Suninen (105p.) voittaa Walesissa, hän on varma maailmanmestari. Kakkossijakin riittää, jos Lappi ja Jan Kopecky ovat takana. Evans on Fordin miehiä, muu mestariehdokaskolmikko ajaa Skodalla.

– On siitä tekemistä. Ei ole helppo homma. Lähdetään tekemään oma paras suoritus ja katsotaan mihin se riittää. Hirveästi ei tarvitse nyt katsella. Sen saa tulla mitä pääsee. Kaasu pohjaan vaan, ei auta nostella, mutta ei sitä nyt ehdoin tahdoin uloskaan lähdetään ajamaan, Suninen sanoo.

Walesissa olosuhteet voivat olla isossakin roolissa. Tänä vuonna rankkasateita ja paksua sumua ei kuitenkaan liene luvassa. Viime vuonna Suninen voitti WRC2-luokan Walesissa.

– Ilmeisesti hirveitä sateita ei olisi tulossa. Tuskin ihan kuivaakaan on, ja metsäpaikoilla on varmasti mutaa kuten aina. Voi olla jopa vähän vaikeaa, koska pidon voivat olla suurempia osassa erikoiskokeita. Ajoryhmiä voi olla hankala löytää, jos välillä on mutaa ja välillä pöllyää sora.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula ovat ajaneet hienon kauden käy tittelitaistelussa miten tahansa, ja näyttäneet osaamistaan. Taskussa on jo kolme WRC2-osakilpailuvoittoa. Ura MM-sarjassa jatkuu taatusti, mutta missä luokassa ja millä kalustolla, se on vielä täysin auki.

– Parempi se tietenkin on jos mestaruuden voittaa. Mutta ei tämä yksittäinen kilpailu nyt koko kautta tärkeämmäksi nouse. Toki on voitto tavoitteena, ei sitä käy kieltäminen. Uran tärkein kilpailu toisaalta, ei siitäkään pääse mihinkään. Mutta pitää myös muistaa, että vaikka tämä epäonnistuisi, niin ei se koko kautta pilaa. Sitä mikä on tämän rallin ja kauden vaikutus tulevaisuuteen, sitä on vaikea minun nyt arvioida, Suninen sanoo.

Kilpailu alkaa perjantaina ja jatkuu sunnuntaihin. Erikoista ja haastavaa on se, että yhtenäkään päivänä ole lainkaan päivähuoltoa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Esapekka Lappi antaa Suniselle painetta


Facebook kommentit