Teemu Sunisen mestaruushaaveille kolaus – turbovika jätti reitille

15.10.2016 / 08:24
Teemu Suninen ja Mikko Markkula jäivät perjantaina reitille turbovian vuoksi. Taistelu kuitenkin jatkuu lauantaina. (kuva: teemusuninen.com)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen joutui keskeyttämään Katalonian MM-rallissa. Keskeytys johtui teknisestä viasta, ja tapahtui WRC2 -luokan kärkipaikalta.  Suninen pystyy kuitenkin jatkamaan rallia lauantaina ralli2-säännön mahdollistamana.

Kisan neljännellä erikoiskokeella hajonnut turboahdin jätti Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan harmittelemaan kohtaloaan.

Tien sivuun hyytynyt auto tuprutti paksua savua, mikä tiesi sitä, ettei Suninen pystynyt ajamaan maaliin 38-kilometristä erikoiskoetta.

– Sinne asfalttiosuudelle se jäi. Luulin ensin, että se oli kaasupolkimen tunnistin, mutta sitten kaikki tehot katosivat. Auto ei käynyt lainkaan tyhjäkäyntiä. Hakattiin reset-näppäimiä ja koetettiin päästä eteenpäin.

– Sittne tuli yksi ylämäki, eikä se meinannut nousta sitä enää ollenkaan. Ongelma oli sen verran suuri, että päätettiin parkkeerata tien sivuun. Turbo siitä taisi antautua, Suninen epäili.

WRC2 -luokan mestaruushaaveille keskeytys oli paha kolaus. Suninen päässee jatkamaan Ralli2:ssa, mutta on pakotettu saalistamaan vähintään luokan kahdeksannen sijan, jotta teoreettiset mahdollisuudet mestaruuteen pysyvät elossa. Suninen lähtee takaa-ajoon luokan sijalta 10.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula, Lähde: teemusuninen.com

Lue myös Nordgrenilla rankka alku Kataloniassa

 


Facebook kommentit