MOTORSPORT

Teemu Sunisen pitkä kilpailutauko päättyy – “Tavoitteena sijoittua kolmen joukkoon”

Teemu Sunisen kolmen kuukauden mittainen kilpailutauko päättyy tällä viikolla, kun toisen täyden kautensa Hyundailla aloittava jokelalainen starttaa Ruotsin MM-ralliin, rallin MM-sarjan kauden toiseen osakilpailuun.

Syksyllä 2021 M-Sport Fordilta Hyundaille vaihtanut Teemu Suninen, 29, jatkaa korealaismerkin vahvuudessa myös tänä vuonna. Suninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa tulevat ajamaan vähintään seitsemän MM-rallia Hyundai i20 N Rally2 -autolla WRC2-luokassa. Auton ylläpidosta ja huollosta vastaa ranskalainen 2C Competition -tiimi.

– Teemu ja Mikko osoittivat viime vuonna pystyvänsä taistelemaan kärkisijoista WRC2:ssa ja sitä samaa tottakai toivomme myös tänä viikonloppuna, Hyundai Motorsportin asiakasohjelmasta vastaava Andrea Cisotti kommentoi tiedotteessa.

Viime vuonna Suninen nähtiin Hyundain ratissa seitsemässä MM-rallissa, parhaina saavutuksina WRC2-luokan voitto Espanjassa, sekä toinen sija Virossa ja kauden päättäneessä Japanin MM-rallissa.

– Viime kaudesta on hyvä jatkaa eteenpäin. Pystyimme kehittämään autoamme ja saimme ensimmäisen MM-voittomme (Hyundailla) Espanjasta. Tavoitteemme on tietysti ajaa WRC2-luokan mestaruudesta. Toki edessä on kaikkien aikojen kovatasoisin ja kilpailullisin WRC2-luokan MM-kausi. Haastajia on paljon ja sarjassa on uutta kalustoa. Kovaa saa ajaa ja mielenkiintoinen kausi on tulossa, urallaan kolme MM-rallin yleiskilpailun palkintosijoitusta saavuttanut Suninen ennakoi.

Erityisesti juuri Sunisen käsissä Hyundain Rally2-auto osoitti viime vuonna omaavansa menestysmahdollisuuksia WRC2-luokassa.

– Taistelimme voitosta viidessä rallissa seitsemästä. Se on hyvin, kun kyseessä oli kuitenkin meille suhteellisen uusi auto ja sen suhteen olimme vielä opin tiellä. Koska myös pieniä virheitä mahtui matkaan, niin luulen, että emme nähneet vielä aivan täyttä potentiaalia, mutta tänä vuonna meidän pitäisi pystyä vahvoihin tuloksiin, Suninen vakuuttaa.

Suninen ja Markkula eivät olleet mukana Ruotsin MM-rallissa viime vuonna, kun kilpailu ajettiin ensimmäistä kertaa Uumajan seudulla.

– Erikoiskokeet ovat suhteellisen teknisiä, mutta myös nopeita osuuksia löytyy. Ruotsin MM-ralli on aina ollut yksi suosikkikilpailuistani. Koska kyseessä on ensimmäinen kilpailumme tällä autolla lumella, testit ennen kilpailua ovat meille erittäin tärkeät. Toivon, että aiemmat kokemukseni lumisista olosuhteista auttavat löytämään hyvän fiiliksen autoon, Suninen pohti ennen kilpailuviikkoa.

Torstaina ajetulla testierikoiskokeella Suninen oli WRC2-kuljettajista kolmanneksi nopein, häviten nopeimman ajan ajaneelle Oliver Solbergille 0,8 sekuntia. Sunisen tavoite kauden avaukseen on kova, mutta ilman muuta täysin realistinen.

– Tiukkaa tulee olemaan ja heti alusta lähtien pitää puristaa täysillä, jotta pystymme taistelemaan kärkisijoista. Rohkeutta ja johdonmukaisuutta täytyy olla, mikäli haluamme sijoittua kolmen parhaan joukkoon, joka on myös tavoitteemme tähän kilpailuun, Suninen päätti.

Ruotsin MM-ralli käynnistyy erikoiskokeiden osalta torstai-iltana kello 20.05 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina. Neljän päivän aikana urakoidaan 18 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 301,18 kilometriä.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com