Tekniikkamurheet Ikosen harmina semifinaalissa – Alkusarjasta kauden paras tulos

8.7.2019 / 11:18
Mikko Ikosen kilpailu Ruotsin Höljesissä päättyi pettymykseen (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan lisäksi Ruotsin Höljesissä kilpaili viime viikonloppuna EM-sarjan Supercar-luokka, jolle nyt ajettu osakilpailu oli kauden kolmas.

Edellisessä osakilpailussa Norjan Hellissä kesäkuussa uransa parhaan sijoituksen (neljäs) EM-sarjassa tähän mennessä ajanut Mikko Ikonen ylsi nyt Ruotsissa parhaaseen alkuerätulokseen urallaan, kun neljän ajetun alkuerän tulosrivi 11-8-6-7 tiesi kokonaispisteissä viidettä sijaa ja toisen rivin starttipaikkaa semifinaaliin.

Ikosen lähtökohdat finaalipaikan metsästykseen olivat siis lähtöruudun osalta paremmat kuin Norjassa, missä Betomik Racingin kuljettaja nousi finaaliin kuudennesta, eli viimeisestä ruudusta. Ikosen harmiksi todella kovatasoisessa semifinaalilähdössä nousi auton tekniikkamurheet ja taival päättyi keskeytykseen.

– Turbon pakopesä meni halki ja kuumuus rikkoi turbon öljyputken, joka aiheutti konehuoneessa tulipalon. Sitä ennen meni vaihdevivusto poikki. Eiköhän auto kuntoon siitä tule, seuraavaksi näillä näkymin RallyX Nordic -sarjan Latvian osakilpailussa parin viikon päästä kilpaileva Ikonen kertoi UrheiluUutiset.comille.

Ruotsissa voittoon ajoi isäntämaan Robin Larsson, joka on dominoinut EM-sarjan Supercar-luokkaa tänä vuonna ajamalla voittoon kaikissa kolmessa osakilpailussa ja joka kerta maksimipistein. Kolmanneksi sijoittunut Jean-Baptiste Dubourg nousi EM-pisteissä Thomas Bryntessonin ohi toiseksi, norjalaisen jäätyä ensimmäistä kertaa tällä kaudella finaalikuusikon ulkopuolelle. Tosin Dubourg ja Bryntesson ovat tasapisteissä ja ranskalaisen kaksikosta edelle nostaa paremmat kilpailusijoitukset.

Pontus Tidemand, rallin WRC2-luokan maailmanmestari vuodelta 2017, ajoi nyt ensimmäistä kertaa urallaan rallicrossissa palkintosijoituksen ollen kotiyleisönsä edessä toinen. Samalla Tidemand nousi toden teolla taistelemaan EM-mitalista, kun ajamatta on vielä kolme osakilpailua. Tidemandin ero edellä pisteissä toisena ja kolmantena oleviin Dubourgiin ja Bryntessoniin on 14 pistettä.

Rallicrossin EM-sarjan Supercar-luokan seuraava osakilpailu ajetaan Saksan Esteringillä 17.-18. elokuuta.

Ruotsin finaalin tulokset

1) Robin Larsson (Audi) 4.29,496
2) Pontus Tidemand (Volkswagen) 4.31,145
3) Jean-Baptiste Dubourg (Peugeot) 4.32,019
4) Tamas Karai (Audi) 4.34,500
5) Rene Munnich (Seat) 4.35,506
6) Paulius Pleskovas (Ford) 4.38,589

EM-pistetilanne 3/6 osakilpailua

Kuljettajat

1) Robin Larsson (SWE) 90
2) Jean-Baptiste Dubourg (FRA) 66
3) Thomas Bryntesson (SWE) 66
4) Pontus Tidemand (SWE) 52
5) Rene Munnich (GER) 47
6) Andrea Dubourg (FRA) 47
7) Mikko Ikonen 38
8) Tamas Karai (HUN) 37
9) Sondre Evjen (NOR) 32
10) Lukas Walfridson (SWE) 32

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit