Tekniikkamurheet pilasivat Heikkisen finaalin – “Yksi pelottavimmista tilanteista”

22.10.2019 / 12:35
Titans RX -sarjan historian ensimmäisen kauden kärkitrio (Kuva: MJP Promotions).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin Titans RX -sarjan historian ensimmäiseksi mestariksi kruunattiin viime sunnuntaina Saksan Esteringin radalla ajetun viimeisen osakilpailun jälkeen Kevin Hansen.

Rallicrossin Titans RX -sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Toomas “Topi” Heikkinen taisteli mestaruudesta aina kauden viimeiseen finaalilähtöön asti. Noustakseen mestariksi, piti Heikkisen ajaa kauden viimeisessä finaalissa voittoon ja samaan aikaan sarjan pistejohtaja Kevin Hansen ei olisi saanut sijoittua neljän parhaan joukkoon.

Käytännössä mestaruus ratkesi jo siinä vaiheessa, kun Hansenin veljeksistä nuorempi hoiti oman semifinaalilähtönsä voitokkaasti ja eteni finaaliin. Finaalissa Kevin Hansen otti startin jälkeen johtopaikan haltuunsa ja sai peräänsä Heikkisen, joka tässä kohtaa ajoi oikeastaan enää osakilpailuvoitosta. Heikkisen kausi 2019 sai titaanisarjan osalta kuitenkin todella epäonnekkaan lopun.

– Tämä viikonloppu oli kaukana hyvästä. Sunnuntain finaalissa olin toisena ja auto tuntui nopealta. Sitten yhtäkkiä konepelti pomppasi päin tuulilasia, kun vauhtia oli 160 km/h! Se oli yksi pelottavimmista tilanteista elämässäni. Sijoitus maalissa oli kuudes, mutta tämä on motorsporttia, Heikkinen kirjoitti Facebook-sivullaan kilpailun jälkeen.

Heikkinen taisteli siis maaliin ja ruutulipulle asti finaalilähdön viimeisenä, mutta koska autonsa tekniikkamurheista kärsinyt Timmy Hansen oli joensuulaisen edellä ja viides, nousi myös sarjan toinen Hansen loppupisteissä Heikkisen edelle. Ja tottakai “peri-ruotsalaiseen” tyyliin, yhden pisteen turvin. Kauden viimeisen finaalin kärkikolmikon muodostivat Kevin Hansen, Kevin Eriksson, sekä Jerome Grosset-Janin.

Kevin Hansen vei Titans RX -sarjan historian ensimmäisen mestaruuden nimiinsä lopulta selkeällä 35 pisteen erolla ennen veljeään, Timmy Hansenia. Kevin ja Timmy voittivat molemmat kauden aikana neljä osakilpailua, Heikkinen kolme. Kevin oli kuljettajista ainoa, joka nousi jokaisen 12 osakilpailun jälkeen palkintopallille. Timmy ja Heikkinen keräsivät palkintosijoituksia kahdeksan kappaletta.

Heikkisellä oli kauden finaaliviikonloppuna auton tekniikan kanssa paljon epäonnea. Jos nousi voittomahdollisuuksien tielle sunnuntain finaalissa konepelti, niin lauantaina Heikkisen johtaessa finaalia, autosta petti vasemman eturenkaan jousitus. Heikkinen ajoi kauden aikana eniten finaalien nopeimpia kierrosaikoja, viisi kappaletta.

Sunnuntain finaalin lopputulokset

1) Kevin Hansen (SWE) 5.04,614
2) Kevin Eriksson (SWE) + 1,073
3) Jerome Grosset-Janin (FRA) + 2,067
4) Tamara Molinaro (ITA) + 9,713
5) Timmy Hansen (SWE) + 18,731
6) Toomas Heikkinen + 36,014

Finaalin nopein kierrosaika: Kevin Eriksson

Kauden 2019 loppupisteet

1) Kevin Hansen (SWE) 317
2) Timmy Hansen (SWE) 282
3) Toomas Heikkinen 281
4) Jerome Grosset-Janin (FRA) 213
5) Tamara Molinaro (ITA) 151
6) Lukacs “Csucsu” Kornel (HUN) 141
7) Ronny “C Rock” Wechselberger (GER) 124
8) Andreas Steffen (GER) 103
9) Craig Breen (IRL) 84
10) Oliver Webb (GBR) 80

Kärkikolmikon kausi 2019

K.Hansen – T.Hansen – Heikkinen

Pisteet – 317-282-281
Osakilpailuvoitot – 4-4-3
Palkintosijoitukset – 12-8-8
Semifinaalivoitot – 7-6-6
Alkuerävoitot – 1-5-4
Alkuerälähtövoitot – 9-12-9
Finaalin nopein kierros – 2-2-5

 

 

Lue myös! Uusi rallicross-sarja Suomeen ensi vuonna? – “Se on ihan realistista” (18.10.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit