MOTORSPORT

Tekninen vika heitti Mika Mäkisen kärkipaikalta: “Taistelu jatkuu”

Mad-Croc Racingin ratakuorma-autoilija Mika Mäkinen menetti Britannian ratakuorma-autojen mestaruussarjan kärkitilan teknisen vian takia. Sarjan kolmas kilpailuviikonloppu Thruxtonin radalla Englannissa alkoi suomalaiskuljettajan kannalta hyvin, mutta päättyi huonosti.

Viikonlopun ensimmäisen starttiin paalupaikalta startannut Mäkinen kontrolloi starttia lähdöstä maaliin ja ajoi lähes seitsemän sekunnin erolla kauden neljänteen voittoon. Viikonlopun toiseen starttiin Mäkinen sai startata muiden takaa, mutta auralaiskuljettaja suoritti ohitusnäytöksensä jälkeen hienon nousun palkintopallille kolmanneksi.

Viikonlopun kolmannen startin Mäkinen joutui keskeyttämään polttoainepumppuun tulleen vian takia ja samasta syystä häneltä jäi päivän viimeinen neljäs startti ajamatta.

– Polttoainepumpun O-rengas petti ja auton sammui. Olin juuri noussut Samin (Ojanen) ohi toiseksi ja edessä olisi ollut mielenkiintoinen kisa, mutta minkäs teet.

– Emme ehtineet vaihtaa pumppua viimeiseen starttiin, joka jäi ajamatta. Jossittelut eivät tässä lajissa auta. Ei voi mitään, Mäkinen totesi keskeytyksensä jälkeen.

Kahden perättäisen keskeytyksen takia Mad-Croc Racingin suomalaiskuljettaja menetti ensimmäistä kertaa tällä kaudella sarjan ykköstilan, kun hänen pahin haastajansa britti Simon Cole nousi yhteispisteissä neljän pisteen erolla sarjan kärkeen.

– Taistelu jatkuu. Seuraavaksi Saksaan katsomaan, että mitä siellä tapahtuu. Keskeytys harmittaa, sillä vika oli jo ennen kisaa tiedossamme. Luulimme, että automme olisi ollut perjantaiaamuna valmiina varikolla, mutta se ei ollutkaan. Suunnittelimme, että olisimme vaihtaneet ennen katsastusta moottoriin jo edellisessä kisassa harmia tuottaneet nokka-akselit ja suuttimet. Suunniteltua remonttia ei ehditty tehdä ja siitä maksettiin kova hinta.

Thruxtonin radalla nähtiin Mäkisen ohella toinenkin suomalaiskuljettaja, kun Sami Ojanen lähti sarjan kolmanteen osakilpailuun mukaan. Ojanen ajoi Thruxtonissa sijat neljä ja neljätoista, ja keskeytti kaksi muuta starttia. Ojasen ulosajo viikonlopun ensimmäisessä startissa kohahdutti brittiyleisöä, kun suomalaiskuljettajan Iveco syöksyi rengasvallin ja sen takana olleen aidan yli ulos rata-alueelta. Näyttävännäköisessä tilanteessa kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Britannian avoin BTRC -ratakuorma-autosarja jatkuu neljän viikon kuluttua 1.-2.. heinäkuuta Saksan Nürburgringillä. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua. Sarja päättyy marraskuun alussa Brands Hatchiin.

Lähde: Mika Mäkisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com