Teräsmies Rajala urakoi Jalasjärvellä täydet 15 lähtöä – “Helpompaa kuin odotin”

29.5.2019 / 12:33
Supercar-luokassa Joni-Pekka Rajala ajoi kolmanneksi (Kuva: Toni Ollikainen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

12. kautensa rallicrossin SM-sarjassa aloittanut Joni-Pekka Rajala urakoi tänä vuonna kaikissa kolmessa luokassa. Kauden avausosakilpailussa Jalasjärvellä Rajalalle kertyi lähtöjä maksimimäärä eli 15.

Seitsemän rallicrossin Suomen mestaruutta urallaan voittanut Joni-Pekka Rajala, 34, on aiemmin kilpaillut SM-sarjassa kahdessa eri luokassa neljällä eri kaudella, mutta ei koskaan aiemmin kolmessa luokassa. Tänä vuonna Rajala nähdään mukana siis ensimmäistä kertaa kaikissa kolmessa luokassa, Supercar-, SRC- ja Autokrossi-luokassa.

– Ilman yhteistyökumppaneita ja taustajoukkojen tukea ja panosta ei tämäkään olisi mahdollista. Auton rakentajat esimerkiksi tekivät tosi kovan työn muutamassa kuukaudessa, Rajala sanoi tiedotteessaan ennen Jalasjärven SM-avausta.

Vuosina 2013 ja 2014 Rajala ajoi tuplamestariksi Supercar- ja SRC-luokassa. Vuonna 2017 SRC-luokasta tuli Suomen mestaruus ja Autokrossi-luokasta kuudes sija, kun taas viime vuonna samat luokat toivat Rajalalle kaksi SM-hopeaa. Kahdessa luokassa urakoimisesta Rajalalla siis löytyy aiempaa kokemusta, mutta kolmen luokan “teräsmies” kokemusta ei.

– Vähän hullulta ajatukselta tämä voi tuntua. Kiirehän lähtöjen välillä tulee, mutta kokeillaan miten jaksetaan ja pistetään parhaamme peliin. Tavoitteena on tietenkin saalistaa mahdollisimman paljon pisteitä joka luokassa. Helppoja pisteitä ei varmasti ole jaossa, sillä sarjan taso tuntuu kovenevan ja tasoittuvan vuosi toisensa jälkeen, Rajala ennakoi SM-kautta.

Supercar-luokassa Rajalan kalustona on Vaaranmaa Racingin Mitsubishi Mirage, sama auto, millä “Jonttu” ajoi vuonna 2017 kolme MM-sarjan osakilpailua. Autokrossissa Rajala jahtaa menestystä tutulla Datsun Finn -autollaan, kun taas SRC-luokassa porilainen kilpailee edelleen Ford Escortilla, mutta korimalli on kokenut merkittävän muutoksen talvitauon aikana.

– Merkki säilyi samana, mutta “koppa” vaihtui farmarimalliseen. Joskushan sitä kuitenkin pitää kokeilla perheautollakin ajamista, Rajala repäisi.

Viisi osakilpailua käsittävä SM-sarja avattiin siis viime lauantaina Murtoharjun radalla Jalasjärvellä. Rajala teki vakuuttavaa työtä läpi pitkän ja sateisen kilpailupäivän selviytyen kaikissa kolmessa luokassa finaaliin. Tämä tarkoitti sitä, että Rajala urakoi lauantaina maksimimäärän lähtöjä, 15 kappaletta: yhdeksän alkuerää, kolme semifinaalia ja kolme finaalia. Kun mukaan lasketaan perjantain harjoitukset, niin Rajala kiersi Murtoharjun radan ympäri perjantaina ja lauantaina yhteensä 75 kertaa!

– Kiirehän siinä tietenkin on, mutta ainakin tänään ajaminen oli helpompaa kuin odotin. Tosin viileä keli varmasti auttoi jaksamisessa. Sade teki radasta kuraisen ja tosi liukkaan, mutta olen tyytyväinen aloitukseen. Kisa onnistui hyvin, kalusto säilyi ehjänä ja jatkoa ajatellen SM-pisteitäkin kertyi ihan mukavasti, joten seuraavaan kisaan Joensuussa voi tähdätä hyvillä mielin, Rajala päätti.

Niin ja ne Rajalan loppusijoitukset Jalasjärvellä luokittain olivat: Supercar-luokassa kolmas, SRC:ssä neljäs ja Autokrossissa toinen. Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Joensuussa 15. kesäkuuta.

Joni-Pekka Rajalan sijoitukset rallicrossin SM-sarjassa

2007: Autokrossi 4.
2008: Autokrossi 6.
2009: SRC 6.
2010: SRC 5.
2011: SRC 1.
2012: SRC 1.
2013: Supercar 1. SRC 1.
2014: Supercar 1. SRC 1.
2016: Autokrossi 4.
2017: SRC 1. Autokrossi 6.
2018: SRC 2. Autokrossi 2.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit