MOTORSPORT

Tervetuloa takaisin Rovanperä! 122 MM-rallin konkari taipui puuppolalaisen käsittelyssä

Kalle Rovanperä ajoi Chilen MM-rallissa virheettömän kilpailun ja se palkittiin uran ensimmäisellä WRC2 Pro -luokan voitolla.

Kalle Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa tekivät koko viikonlopun ajan vakuuttavaa työtä. Jos oli Rovanperän alkukausi ollut ajovirheiden sävyttämä, niin nyt Chilen MM-rallissa nähtiin sitä “vanhaa kunnon Rovanperää”, joka erityisesti viime vuoden loppupuolella takoi rallin MM-sarjassa kovaa tulosta.

– Tämä voitto tuntuu todella hyvältä, koska meidän alkukausi ei ole ollut hyvä. Iso kiitos tiimille, joka oli meille uusi, he tekivät loistavaa työtä. Olen tyytyväinen omaan suoritukseeni, Rovanperä kommentoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

Rovanperä nousi WRC2 Pro -luokan johtoon neljännellä erikoiskokeella ohi 122 MM-ralliaan ajaneen Mads Östbergin, eikä puuppolalainen rallin huippulupaus tuosta johtoasemastaan enää luopunut missään vaiheessa kilpailua. Rovanperälle nyt tullut voitto oli uudessa WRC2 Pro -luokassa uran ensimmäinen. Rovanperä oli myös WRC2-luokan epävirallisessa yleiskilpailussa nopein kuljettaja.

Rovanperän ja Halttusen kausi jatkuu Portugalin MM-rallissa toukokuun viimeisenä viikonloppuna, missä he saavat alleen ensimmäistä kertaa Skodan uuden kehitysversion Fabia R5 -autosta.

Chilen MM-ralli ja WRC2 Pro lopputulokset

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 3.23.46,3
2) Mads Östberg (Citroen) + 23,6
3) Gus Greensmith (Ford) + 3.49,0

Rovanperän keskinopeus: 89,8 km/h
Pohja-ajat: Östberg 12, Rovanperä 4

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com