MOTORSPORT

Testikolarissa loukkaantunut Lukyanuk tehohoidossa – Kartanlukija pelastettiin palavasta autosta

Viime viikon keskiviikkona Pihkovassa, Venäjällä testeissä sattuneessa kahden ralliauton törmäyksessä loukkaantuneen Alexey Lukyanukin vammat ovat vakavia. Venäjän Autourheiluliitto julkaisi maanantaina tiedotteen onnettomuudesta.

Venäjän Autourheiluliiton mukaan se halusi tiedotteella antaa tietoa ikävästä onnettomuudesta ja kumota mediassa levinneitä vääriä tietoja, jotka on kirjoitettu huhujen ja spekulaatioiden perusteella. Tiedotteen mukaan testeissä kaksi ralliautoa törmäsi toisiinsa ikävin seurauksin. Tieosuus on ollut suljettu, mutta perusturvallisuuteen liittyvistä asioista ei ole huolehdittu riittävän hyvin. Tästä syystä kaksi ralliautoa pääsivät tiellä samaan aikaan ja eri suunnista.

Alexey Lukyanuk ja hänen kyydissään ollut Nikita Gergel, sekä toista autoa ajanut Vjatseslav Kucherov loukkaantuivat onnettomuudessa vakavasti. Kucherovin autossa ollut kartanlukija Alexey Lyadukhin sen sijaan menehtyi saamiinsa vammoihin. Liitto esittää tiedotteessaan surunvalitukset Lyadukhinin omaisille ja ystäville.

– Syvä suru, kollegamme ja ystävämme on poissa.

Lyadukhinin hautajaiset pidettiin lauantaina. Liitto kiittää tiedotteessa Prospeed-tiimiä, jonka mekaanikot saapuivat nopeasti onnettomuuspaikalle ja pelastivat Gergelin palavasta autosta. Lukyanukilla on jaloissaan useita murtumia, murtunut lantio, sekä murtunut selkänikama. Gergelilla puolestaan on murtumien lisäksi mm. pahoja neljännen asteen palovammoja ja hänellä on edessään maanantaina jo kolmas leikkaus. Kucherovin tilanteesta ei tiedotteessa sanota mitään.

Lukyanukin Facebook-sivun mukaan sekä Lukyanuk, että Gergel ovat molemmat tehohoidossa tällä hetkellä. Molempien tila on vakaa. Lukyanuk on rallin kaksinkertainen EM-sarjan mitalisti, kun hän vuonna 2015 saavutti pronssia ja viime vuonna hopeaa. Lukyanuk voitti EM-sarjan edellisen osakilpailun Kanariansaarilla toukokuun alkupuolella.

Lue myös! Venäjällä kuolonkolari rallitesteissä – EM-sarjasta tuttu venäläiskuljettaja loukkaantui (17.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com