MOTORSPORT

Testikuljettajan työ tuonut jo kaksi kilpailua Asunmaalle – “Mikäs täällä ajellessa”

Sen lisäksi, että Teemu Asunmaa on toiminut tänä vuonna liettualaisen Proracing-tiimin testikuljettajana, on alavutelainen päässyt myös kilpailemaan samaisen tiimin väreissä.

Rallin moninkertainen Suomen mestari Teemu Asunmaa, 34, kertoi UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa kesäkuussa, että keväällä käynnistynyt testikuljettajan työ Proracing-tiimissä saattaisi tuoda tänä vuonna myös kilpailuja alavutelaiselle. Ja näin on myös käynyt, osallistuihan Asunmaa liettualaistiimin Skoda Fabia Rally2 Kit -autolla Rzeszowski Ralliin Puolassa elokuussa ja Elektrenai Ralliin Liettuassa viime viikonloppuna.

– Testikilpailuhan tämä meille oli, mutta hieno kilpailu kuitenkin. Noin sata kilometriä erikoiskokeita, 25 astetta lämmintä ja aurinko paistoi, niin mikäs täällä ajellessa, Asunmaa kommentoi tiedotteessaan.

Skoda jota Asunmaa on testikuljettajana ollut mukana kehittämässä ja jolla hän on ajanut tänä vuonna kaksi kilpailua, on Proracing-tiimin rakentama ja ranskalaisen Orecan Rally2 Kit -tekniikkapaketin omaava auto. Elektrenai Rallissa, Liettuan rallisarjan kauden neljännessä osakilpailussa, Asunmaa ja kartanlukija Marko Salminen sijoittuivat yleiskilpailussa neljänneksi. Edelle ehtivät kaksi tehokkaampaa Skoda Fabia R5 -autoa, sekä vanhemman sukupolven Minin WRC-auto.

– Ajettiin kuten oli tarkoituskin. Ei otettu mitään hulluja riskejä, mutta niin kovaa kuin autolla päästiin. Kisan aikana kokeiltiin paljon eri asioita ja säätöjä auton kanssa ja vaikutus oli positiivinen. Kisan aikana testaaminen on aina erilaista kuin treeneissä. Auto toimi hyvin ja olemme tiimin kanssa tyytyväisiä, Asunmaa iloitsi.

Asunmaan oli tarkoitus osallistua aiemmin kesällä ajettuun Tshekin EM-ralliin, mutta Proracing-tiimi vetäytyi kilpailusta viime hetkillä pois. Portugalin Fafen EM-ralli lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna oli myös suunnitelmissa, mutta samaisena viikonloppuna Asunmaa kilpailee Suomen MM-rallissa, Secto Rally Finlandissa. Loppuvuoden ohjelma liettualaistiimin kanssa kilpailujen osalta on vielä auki.

– Yritetään ajaa syksyn aikana vielä testikisoja, mutta voi olla, että ajetaan vain testiä loppuvuodesta. Tiimille suuret kiitokset kilpailun ja kehitysprojektin mahdollistamisesta, sekä kovasta työnteosta sen eteen. Ollaan kehitytty puolin ja toisin kesän aikana paljon, Asunmaa kehuu.

Reilun viikon päästä Asunmaa starttaa SM1-luokan pistekolmosena Kokkolan seudulla ajettavaan rallin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun. Asunmaa tavoittelee jo uransa neljättä SM1-luokan mestaruutta, joka olisi samalla hänelle kolmas peräkkäinen kotimaisen arvosarjan kuninkuusluokassa.

Elektrenai Rallin yleiskilpailun lopputulokset

1) Vaidotas Zala-Andris Malnieks LTU/LTU (Skoda) 51.21,0
2) Dominykas Butvilas-Renatas Vaitkevicius LTU/LTU (Skoda) + 1.05,0
3) Valeriy Gorban-Sergey Larens UKR/EST (Mini) + 1.44,2
4) Teemu AsunmaaMarko Salminen (Skoda) + 1.46,8
5) Martynas Samsonas-Ervinas Snitkas LTU/LTU (Ford) + 1.56,3
6) Giedrius Notkus-Dalius Strizanas LTU/LTU (Skoda) + 2.33,7

Zalan keskinopeus: 112,3 km/h
Pohja-ajat: Zala 7, Butvilas 2, Gorban 2

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com