TGS:n kuljettajat haastajina Joensuuhun – “Vastus tulee olemaan tosi vahva”

28.2.2019 / 11:06
Kristian Kiviniemen komea loikka Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Hannu Rainamo).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu Itäralli Joensuun ympäristössä lauantaina päättää samalla kotimaisen arvosarjan talvikauden. Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tiimin kuljettajat Henrik Pietarinen ja Kristian Kiviniemi lähtevät Joensuuhun haastajina.

Rallin SM-sarjan SM1-luokan pisteissä kärkikolmikon kahden ajetun osakilpailun jälkeen muodostavat Teemu Asunmaa (50 pistettä), Juha Salo (38), sekä Emil Lindholm (34). TGS Worldwide -tiimin kuljettajat, Henrik Pietarinen ja Kristian Kiviniemi, löytyvät pistetaulukosta sijoilta neljä ja viisi. Pietarisella on neljännen ja viidennen sijan myötä kasassa 26 pistettä, kun taas Kiviniemen kymmenes ja kolmas sija ovat tuottaneet 24 pistettä.

Edellisessä osakilpailussa Kouvolassa Kiviniemi, SM2-luokan vuoden 2015 pronssimitalisti, nappasi ensimmäisen palkintosijoituksensa SM-sarjan yleiskilpailun osalta.

– Tuloksellisesti alkukausi on ollut mukava, sillä ennen Kouvolaa en ollut kolmen kärkeen yltänytkään yleiskilpailussa. Autoon ei ole aivan kotoisa olo vielä vaikka lähellä ollaan. Enemmän se on tietysti sitä, että saan itsestäni kaiken irti, Kiviniemi pohtii Itärallin alla.

Kouvolassa Kiviniemi ei yltänyt kilpailun avauspäivänä perjantaina aivan kuumimman kärjen vauhtiin, mutta lauantaina syntyi yksi pohja-aika ja kolmella erikoiskokeella Kiviniemi oli kolmanneksi nopein.

– Kouvolassa lauantai sujui jo hyvin, joten toivottavasti ajamme kärkisijoista myös Itärallissa. Tiethän ovat hienot ja sääennustekin lupaa pientä pakkasta. Vastus tulee tietysti olemaan tosi vahva. Rovaniemellä pystyimme toisena päivänä Emilin vauhtiin, mutta haaste voi olla nyt vielä pykälän kovempi. Siellä on kuitenkin viidestä seitsemään kuljettajaa samoin tavoittein. Kun ensimmäiset erikoiskokeet on ajettu, niin sitten nähdään mihin vauhti riittää, Kiviniemi ennakoi.

Myös Kiviniemen kartanlukijalle Enni Mälköselle Kouvolan kolmas sija oli uran ensimmäinen palkintosijoitus SM-sarjassa ja yleiskilpailussa.

– Jatketaan siitä, mihin Kouvolassa jäätiin. Kyllä tuollaiset suoritukset varmasti muistaa jatkossakin. Valmistautuminen ja keskittyminen uuteen kisaan alkavat jo kisaa edeltävänä viikonloppuna. Nuottipäivän aikana kirjoitan autossa puhtaaksi sen mitä ehdin ja illalla loput mitä tarvitsee korjata, Mälkönen taustoittaa.

Pietarisella on hyviä muistoja Itärallista, kun hän juhli vuosi sitten Joensuussa SM2-luokan voittoa.

– Auto on hyvissä säädöissä ja siitä se lähtee. Kovaa ja puhtaasti pitää pystyä ajamaan. Suhteellisen pienillä kilometreillä olemme kisoihin lähteneet. Nyt on luvassa vauhtia, mutta se ei haittaa. Meille juuri kovavauhtiset ylitykset sopivat hyvin, Pietarinen vakuuttaa.

Itärallissa ajetaan lauantaina kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 97,5 kilometriä. Kilpailu päättyy lyhyeen Linnunlahden raviradalla ajettavaan yleisöerikoiskokeeseen, missä nähdään myös palkintoseremoniat.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit