The Girls On Track: 27 finalistia yhdeksästä eri maasta – “Taso on ollut todella kova”

13.12.2018 / 05:32
Vilma Luukkonen, Jennifer Sallinen, Nora Farigu ja Milja Kukkonen (Kuva: Riikka Silkala / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Kansainväliset karsinnat The Girls On Track -haasteeseen ovat päättyneet. Yhdeksästä maasta on valikoitunut 27 finalistia, jotka osallistuvat korkeatasoiseen Euroopan finaaliin Le Mansin radalla Ranskassa 8.-10. maaliskuuta 2019.

Kuljettajat ovat ajaneet kartingia slalom-radoilla ja jokaisen maan kolme nuorta naista ovat selvittäneet tiensä tiukoista karsinnoista loppukilpailuun. Le Mansin finaalista valitaan kuusi kuljettajaa edustamaan Euroopan joukkuetta, joka jatkaa tietään FIA:n kuljettajien harjoitusleireille.

– Nuoret naiset ovat osoittaneet suurta kiinnostusta ohjelmaamme kohtaan. Heistä monet ovat myös rohkaisseet kavereitaan mukaan, mikä on mahtavaa, iloitsee FIA:n naiskomission puheenjohtaja Michele Mouton.

FIA:n ja EU:n Erasmus+ kansainvälinen ohjelma The Girls On Track on suunniteltu tukemaan nuorten naisten moottoriurheilua. Mukana ohjelmassa ovat AKK-Motorsport ry:n lisäksi kahdeksan muun maan autourheilun lajiliitot. Suomen karsintatapahtumat pidettiin kesällä Turussa ja Helsingissä. Tapahtumiin osallistui yhteensä 270 13-18-vuotiasta tyttöä, joista Euroopan finaaliin valittiin Milja Kukkonen, Nora Farigu ja Vilma Luukkonen.

Suomen kovasta tasosta kertoo se, että Helsinkiin tarvittiin toinen karsintatapahtuma kymmenelle parhaalle kuljettajalle. Karting-haasteen kotimaisesta menestyksestä kertoo myös se, että Helsingin tapahtuma oli ylivoimaisesti suosituin kaikista Euroopan karsintatapahtumista.

– Taso on ollut todella kova myös muissa maissa, joten nyt alkaa tiukka työ valmistautumisessa Le Mansiin, AKK:n naistyöryhmän puheenjohtaja Tiina Lehmonen kuvailee kuljettajalahjakkuuksia maaliskuussa odottavaa haastetta.

The Girls On Track finalistit 2019

Suomi

Milja Kukkonen
Nora Farigu
Vilma Luukkonen

Belgia

Alyah van Laer
Ine Vanderplasschen
Lyssia Baudet

Englanti

Louisa Bell
Jemima Hepworth
Ellie-Anna McFall

Hollanti

Lisette Grinwis
Mijntje Koerts
Nina Pothof

Portugali

Carolina Trindade
Ines Moreira
Matilde Fidalgo

Puola

Joanna Piwowarek
Michalina Sabaj
Natalia Lelek

Ruotsi

Emma Löfquist
Anna Glaerum
Maja Hallen Fellenius

Saksa

Gina Trunk
Lina Uck
Tammy Schönborn

Slovakia

Barbora Bauerova
Bianka Sivosova
Stella Khurova

Lue myös!

FIA ja EU edistämään tyttöjen ja naisten asemaa autourheilussa (8.3.2018)
Suomen joukkue on valittu, legendaarinen Le Mans odottaa (11.10.2018)

Teksti: AKK:n tiedote


Facebook kommentit