Thierry Neuvillen huikea ratadebyytti: paalupaikka ja voitto!

17.8.2019 / 15:52
Thierry Neuville kilpailee tänä viikonloppuna Saksan TCR-sarjassa (Kuva: ADAC TCR Germany).

[ A- ] / [ A+ ]

Thierry Neuville näytti lauantaina Nurburgringin radalla Saksassa, että rallin lisäksi belgialainen taitaa myös rata-autoilun niksit.

Rallin MM-sarjassa yhdeksän ajetun osakilpailun jälkeen Ott Tänakin ja Sebastien Ogierin jälkeen kuljettajien MM-pisteissä kolmantena oleva Thierry Neuville, 31, debytoi tänä viikonloppuna kovatasoisessa vakioautojen Saksan TCR-sarjassa. Neuville kilpailee sarjan vierailevana tähtenä Hyundai Team Engstler -tallin 350-hevosvoimaisella Hyundai i30 N TCR -autolla.

Neuville ehti ajaa ennen Nurburgringin kilpailuviikonloppua yhdet testit heinäkuussa ja urallaan 106 MM-ralliin osallistunut ja nistä 11 voittoa, sekä 38 palkintosijoitusta saavuttanut kuljettaja suhtautui mahdollisuuksiinsa edessä olevassa ratakilpailussa kokeneiden “ratakettujen” joukossa varsin nöyrästi.

– Muut kuljettajat tuntevat oman lajinsa parhaiten ja ovat hyviä siinä, joten aivan kärkeen yltäminen on varmasti vaikeaa. En taistele sarjan mestaruudesta, joten vältän niitä tilanteita mitkä vaikuttavat mestaruustaisteluun. Mutta jos fiilis on hyvä, kun istun autossa, niin tottakai aion yrittää nousta niin korkealle kuin mahdollista, Neuville pohti ratadebyyttinsä alla.

Heti ensimmäisissä harjoituksissa Neuville näytti minkä tason rattimies hän on, ajamalla koko porukan nopeimman ajan. Eikä tahti hidastunut aika-ajoissakaan, vaan Neuville meni ja ajoi nopeimman ajan ja valtasi paalupaikan viikonlopun ensimmäiseen kilpailulähtöön. Tallikaveri Max Hesse hävisi 0,037 sekuntia ja sarjan pistejohtaja Antti Buri, joka oli seitsemäs, jäi Neuvillen ajasta 0,6 sekuntia. Hyundain panos aika-ajoissa oli vahva, viisi autoa kärkikuusikossa.

Täydellisesti käynnistynyt tarina sai lopulta myös täydellisen lopun, kun Neuville ajoi kilpailussa paalupaikalta komeaan voittoon, jättäen Hessen neljän sekunnin päähän. Buri nousi seitsemännestä lähtöruudusta neljänneksi ja suomalaiskuljettajan pistejohto sarjassa kasvoi, kun pistekakkonen Harald Proczyk jäi sijalle 11.

Nurburgringillä ajetaan tänä viikonloppuna vielä toinen kilpailulähtö ja se on ohjelmassa sunnuntaina.

 

 

Lue myös! Neuville yllättää, kilpailee Saksan TCR-sarjassa – “Haluan näyttää mihin pystyn” (14.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit