Tiimin omistaja veti maton alta, Toivoselle iso pettymys – “Unelma on ohi”

22.7.2018 / 11:27
Harri Toivonen ja Cedric Wrede Belgian EM-rallissa kesäkuussa (Kuva: Harri Toivosen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Harri Toivosen suuri unelma voittaa rallissa Euroopan mestaruus 50 vuotta sen jälkeen, kun hänen isänsä Pauli Toivonen juhli rallin Euroopan mestaruutta, on ohi. Toivonen tiedotti asiasta Facebook-sivullaan torstaina.

Harri Toivonen, 57, lähti tälle kaudelle mukaan Historic Rallin EM-sarjaan espanjalaisen Past Racing -tiimin Ford Sierra RS Cosworth -autolla. Toivonen yhdessä kartanlukijansa Cedric Wreden kanssa asettivat tavoitteekseen voittaa Euroopan mestaruus kategoriassa 4.

– Faija (Pauli Toivonen) voitti 50 vuotta sitten rallin Euroopan mestaruuden ja me lähdetään nyt yrittämään samaa, Toivonen ilmoitti viime talvena uuden kauden kynnyksellä.

Kauden avausosakilpailussa Espanjassa Toivonen ajoi yleiskilpailussa kuudenneksi ja kategoriassa 4 kolmanneksi. Seuraavasta, Tshekeissä ajetusta osakilpailusta, tulikin sitten jättipotti, kun Toivonen ja Wrede olivat yleiskilpailun ykkösiä ja oman kategorian korkein pistepotti nosti Toivosen EM-sarjan kärkeen.

Espanjassa ajettiin myös kauden kolmas osakilpailu ja sieltä Toivoselle merkittiin kauden ensimmäinen keskeytys. Sama kohtalo oli edessä myös Belgiassa, mutta kahdesta peräkkäisestä keskeytyksestään huolimatta tilanne EM-sarjassa oli edelleen hyvä. Ennen seuraavaa, Lahdessa 10.-11. elokuuta ajettavaa osakilpailua, Toivonen on pisteissä neljäntenä, vain viisi pistettä pistejohtaja Valter Jenseniä perässä.

Euroopan mestaruuden tavoittelu päättyi Toivosen osalta neljän ajetun osakilpailun jälkeen kuitenkin kuin sen kuuluisan kanan lento. Lahdessa elokuussa ei Toivosta, Wredeä ja Past Racing -tiimin Fordia lähtöviivalla nähdä.

– Meidän, minun ja Cedricin unelma taistella Euroopan mestaruudesta on ohi. Daniel Alonso, Past Racingin omistaja, päätti yhtäkkiä kauden ollessa vielä kesken lopettaa kaiken. Hän teki tämän huolimatta siitä, että meillä oli yksivuotinen sopimus. Tällä päätöksellään Daniel aiheutti paljon harmia kaikille meille, niin Toivosen perheelle, Cedricille, kuin myös yhteistyökumppaneillemme, sekä faneille, Toivonen kirjoitti Facebook-sivulleen kuluvan viikon torstaina.

Suomalaiskuljettajista Historic Rallin EM-sarjassa ovat tällä kaudella Toivosen lisäksi kilpailleet muun muassa Sverre Norrgård, Pekka Anttalainen, Jari Hyvärinen, Vesa Rissanen, Ville Silvasti, Jukka Aromaa, Pentti Veikkanen, Jari Latvala, sekä Tuomo Liukkonen. Team Trophyn pisteissä Historic Rally Club Finland on neljäntenä, vain pisteen päässä kolmantena olevasta ja nyt siis kautensa kesken jättävästä Past Racing -tiimistä.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit