Tiiminvaihto avaa Patrik Pasmalle huikean mahdollisuuden – “Odotan innolla”

9.7.2021 / 13:31
Patrik Pasma (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

Patrik Pasma edustaa loppukauden Formula Regional EM-sarjan kilpailuissa ranskalaista ART Grand Prix -tiimiä.

Formula 3 -autojen Formula Regional EM-sarjassa toista kauttaan suomalaisessa KIC Motorsport -tiimissä kilpaillut Patrik Pasma, 21, vaihtaa tiimiä. ART Grand Prix -tiimin kuljettajista Thomas ten Brinke, 16, pisteissä sijalla 13. oleva alankomaalainen, ilmoitti lopettavansa aktiiviuransa autourheilun parissa kesken kauden ja näin ranskalaistiimissä avautui yksi kuljettajapaikka. Tuon paikan ottaa nyt siis haltuunsa Pasma.

– Mitään draamaa ei tiimin vaihtoon sisälly. Eteen vain tuli tilaisuus, jota ei voinut jättää käyttämättä, Pasma kommentoi tiedotteessaan.

Pasma debytoi Formula Regional EM-sarjassa viime kaudella juuri KIC Motorsport -tiimin väreissä. Oululainen ajoi täyden kauden, 23 osakilpailua, saavuttaen niistä neljä voittoa, yhteensä kuusi palkintosijoitusta, sekä kaksi paalupaikkaa. Loppupisteissä sijoitus oli neljäs. Kuluvalle kaudelle sarja koki muutoksia, sarjan taso nousi huomattavasti, eikä KIC Motorsport ja Pasma ole yltänyt tänä vuonna palkintosijoituksiin.

– KIC Motorsportilla on iso merkitys urallani. On ollut hienoa olla osa suomalaista tiimiä ja yhdessä olemme saavuttaneet useita voittoja ja palkintosijoituksia. Iso kiitos kaikille tiimin jäsenille, tänä vuonna kolmessa kilpailulähdössä viidenneksi ajanut ja 45 pisteellään kymmenentenä kuljettajien pisteissä oleva Pasma hehkuttaa.

ART on ollut tänä vuonna Formula Regional EM-sarjan ykköstiimi. Gregoire Saucy, 21, on voittanut kymmenestä kilpailulähdöstä peräti kuusi ja sveitsiläisen pistejohto on kasvanut jo 64 pisteeseen. Gabriele Mini, 16, on tulokaskuljettajien pisteissä toisena, kun taas ART:n pistejohto tiimien pisteissä on 14 pistettä.

– Koska Patrikille avautui mahdollisuus jatkaa uraansa tällä hetkellä sarjan tiimien mestaruussarjassa kärkisijalla olevassa organisaatiossa, niin sen myötä haluamme kiittää Pasmaa yhteistyöstä. KIC Motorsport ei koskaan asetu kuljettajan tahtoa vastaan ja siten toivomme hänelle vain ja ainoastaan kaikkea hyvää, sekä menestystä loppukauden kilpailuissa, KIC Motorsportin tiimipäällikkö Peter Flythström korostaa.

ART:n tiimipäällikkö Sebastien Philippe on vakuuttunut siitä, että Pasma on heille tässä kohtaa juuri oikea valinta.

– Uskon, että Patrikin kokemus auttaa häntä sopeutumaan uuteen tiimiin nopeasti. Patrikin kaltaisella kuljettajalla on varmasti paljon annettavaa meille ja hänen kanssaan voimme saavuttaa sarjan tiimimestaruuden, Philippe sanoo.

Vuonna 2005 perustetun ART Grand Prix -tiimin taustalta löytyvät Alfa Romeon Formula 1 -tallin nykyinen tallipäällikkö Frederic Vasseur, sekä kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtajan ja Ferrarin Formula 1 -tallin ex-tallipäällikön Jean Todtin poika Nicolas Todt. ART:llä menestystä vuosien saatossa ovat saavuttaneet muun muassa Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Nico Rosberg, Nico Hulkenberg, sekä Charles Leclerc.

– ART:llä on huikea menestyshistoria ja on hienoa päästä osaksi tiimiä. Kesken kauden siirtyminen varmasti tuo omat haasteensa, mutta olen valmis tarttumaan niihin ja uskon uuteen tiimiin ja sen toimintatapoihin tutustumisen tapahtuvan nopeasti. Odotan innolla yhteistä loppukautta ja mitä kaikkea voimme saavuttaa, Pasma päätti.

Seuraavat kaksi kilpailulähtöä ajetaan Span radalla Belgiassa 23.-25. heinäkuuta.

Formula Regional EM-sarjan loppukauden ohjelma

23.-25.07. Spa-Francorchamps, Belgia
06.-08.08. Nurburgring, Saksa
10.-12.09. Red Bull Ring, Itävalta
07.-10.10. Mugello, Italia
28.-31.10. Monza, Italia

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit