Tilastot ei valehtele: Rovanperän alkukausi MM-sarjassa ollut huikeaa dominointia

2.6.2022 / 15:21
Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Sardinian saarella Italiassa. Ylivoimaisina pistejohtajina kauden toiseen soraralliin starttaavat Toyota-talli, sekä sen ykköskuljettajaksi tänä vuonna noussut 21-vuotias Kalle Rovanperä.

Siinä missä helmikuisen Ruotsin MM-rallin ja huhtikuussa ajetun Kroatian MM-rallin välissä rallin MM-sarjassa “huilattiin” parin kuukauden ajan, niin nyt kesäkauden myötä kilpailutahti on huomattavasti kireämpi. Pari viikkoa sitten karavaani taisteli MM-pisteistä Portugalissa ja tänä viikonloppuna edessä on kauden toinen soraralli, kun MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan Sardinian saarella Italiassa.

Ylivoimaisena MM-pistejohtajana viikonlopun kilpailuun starttaa Toyota-tallin Kalle Rovanperä, 21, joka on vienyt nimiinsä kolme viimeisintä osakilpailua. Rovanperän käynnissä oleva voittoputki on monellakin tapaa huikea, eikä vähiten siitä syystä, että voitot ovat tulleet kolmelta eri alustalta: helmikuussa Ruotsissa lumella, huhtikuussa Kroatiassa asfaltilla ja toukokuussa Portugalissa soralla.

– Edessä on jälleen yksi kova ralli. Erikoiskokeet Sardiniassa ovat viime vuosina olleet minulle vaikeita, mutta viime vuonna löysin jo paremman fiiliksen, vaikka meillä olikin hieman auton tekniikan kanssa ongelmia viikonlopun aikana, kaksi kertaa aiemmin Sardinian MM-rallissa pääluokassa kilpaillut Rovanperä muistelee tallinsa tiedotteessa tämän kilpailun lähihistoriaa.

Portugalissa Rovanperä starttasi ensimmäistä kertaa urallaan MM-soraralliin pistejohtajana ja sen seurauksena luvassa oli “aura-auton” rooli kilpailun avauspäivänä. Lähes vastoin kaikkia ennakko-odotuksia Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa nappasivat kilpailusta voiton. Sardiniassa edessä on jälleen sama vaativa tehtävä ja Rovanperän mukaan lähtöasetelmat saattavat olla nyt jopa vieläkin vaikeammat kuin mitä oli Portugalissa.

– Jos olosuhteet ovat kuumat ja kuivat, kuten normaalisti tässä kilpailussa, niin luulen, että ensimmäisenä reitillä taistelu voitosta tulee olemaan vaikeampaa täällä kuin mitä oli Portugalissa. Tavoite on kuitenkin sama, aiomme tehdä niin hyvää työtä kuin vain mahdollista. Tiedämme, että automme on nopea soralla ja vaikka fokus on tehdä autosta vieläkin parempi, niin olemme jo nyt hyvässä tilanteessa, Rovanperä kehuu.

Rallin MM-sarjan historiassa neljään peräkkäiseen voittoon on yltänyt vain neljä kuljettajaa: Sebastien Loeb viisi kertaa, Sebastien Ogier kolme kertaa, sekä Timo Salonen ja Mikko Hirvonen molemmat kerran. Sardinian MM-rallin hallitseva voittaja Ogier ei ole puolustamassa viimevuotista voittoaan, mutta ranskalaisen viime vuoden suoritus tarjoaa Rovanperälle lisätoivoa vaikeaan tehtävään, nousihan Ogier viime vuonna voittoon startattuaan kilpailuun MM-pistejohtajana.

 

Thierry Neuville metsästää viikonloppuna kauden avausvoittoaan rallin MM-sarjassa (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

 

“Tiet ovat erittäin kapeita ja leveäksi ei voi ajaa”

Toyota-talli juhli viime vuonna Sardinian saarella kaksoisvoittoa, kun Ogierin jälkeen toiseksi sijoittui Elfyn Evans. Brittikuljettaja ajoi MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Portugalissa toiseksi ja nousi kauden ensimmäisen palkintosijoituksensa myötä kuljettajien MM-pisteissä viidenneksi. Takaa-ajettavaa Rovanperään nähden on kuitenkin vielä peräti 70 pistettä.

– Oli tärkeää saada hyvä tulos Portugalista, vaikka en ollutkaan täysin tyytyväinen siihen miten viikonloppu sujui. Tulos kuitenkin antoi jotain minkä päälle rakentaa Sardiniassa. Tallina näytimme, että meillä on loistava aloitus autollemme soralla ja luulen, että pystymme vieläkn parantamaan joitakin asioita tulevissa kilpailuissa, Evans korostaa.

Kuljettajien MM-pisteissä Rovanperän johto toisena olevaan Thierry Neuvilleen on 46 pistettä, kun taas tallien MM-pisteissä Toyotan ja Hyundain välinen piste-ero on 59 pistettä.

– Portugali oli fantastinen avaus soralla GR Yaris Rally1 -autollemme ja talli voi mennä Sardiniaan tiedostaen sen, että se on rakentanut sekä nopean, että luotettavan auton. Tiedämme, että samanlaisen tuloksen (kaksoisvoitto Portugalissa) saavuttaminen ei tule kuitenkaan olemaan helppoa, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala muistuttaa.

Toyota-tallin väreissä Sardinian soralla kilpailevat Rovanperän ja Evansin lisäksi MM-pisteissä peräti kolmantena oleva Takamoto Katsuta, sekä kauden kolmannen MM-starttinsa tekevä Esapekka Lappi. Vuonna 2018 Sardiniassa Toyotalla kolmanneksi ajanut Lappi lähtee kilpailuun kovin tavoittein, eikä vähiten sen takia, että perjantaina tarjolla on todella hyvä lähtöpaikka.

– Oli hienoa nähdä Toyotan hyvä vauhti soralla Portugalissa ja sen myötä innostukseni tulevaan kilpailuun kasvoi entisestään. En tietenkään ole ajanut soralla uudella autolla niin paljon kuin muut, mutta fiilis on ollut koko ajan hyvä ja näyttäisi siltä, että talli on tehnyt todella hyvää työtä. Meidän lähtöpaikka perjantaina on hyvä ja toivon, että pystymme taistelemaan paikasta kärkinelikossa ja ehkä jopa palkintosijoituksesta, Lappi ennakoi.

Hyundai on MM-sarjan talleista ainoa, joka ei tänä vuonna ole vielä saavuttanut osakilpailuvoittoa. Hyundain kolmikosta jokainen kuljettaja on aiempina vuosina yltänyt Sardiniassa voittoon: Ott Tänak Fordilla 2017, Neuville Hyundailla 2018 ja Dani Sordo Hyundailla 2019, sekä 2020. Sordo ajoi Portugalissa pari viikkoa sitten kolmanneksi ja aivan kuten Lappi Toyotalla, niin myös Sordo Hyundailla omaa perjantaille loistavan lähtöpaikan.

– Kyseessä on todellinen haaste, koska tiet ovat erittäin kapeita ja leveäksi ei voi ajaa, koska teiden reunoilla on paljon sellaista mihin voi osua. Nyppylöitä on paljon, sekä pimeitä mutkia ja myös renkaista täytyy pitää huolta. Aikaisemmin emme ole vielä kokeneet näin kovia lämpötiloja uusien autojen kanssa mitä tänä viikonloppuna on luvassa, joten edessä on kauden isoin haaste tähän mennessä, Neuville arvioi.

 

Esapekka Lappi ajoi Sardinian saarella Toyotalla kolmanneksi neljä vuotta sitten (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

 

Rovanperä 25 – Evans, Tänak ja Neuville 28

M-Sport Fordin osalta katseet kiinnittyvät Craig Breeniin, joka Monte Carlon kolmannen sijan jälkeen ajoi Kroatiassa neljänneksi ja Portugalissa kahdeksanneksi.

– Mielestäni opimme Portugalissa viikonlopun aikana paljon ja se antoi meille ajattelemisen aihetta. Toivon, että saamme tätä tietotaitoa käyttöön jo Sardiniassa, missä meillä on hyvä lähtöpaikka perjantain erikoiskokeille. Yritetään saada siitä kaikki hyöty irti, edellisen kerran Sardinian saarella vuonna 2018 kilpaillut Breen toivoi.

Sen jälkeen, kun satunnaisesti MM-ralleihin enää osallistuva Sebastien Loeb oli vienyt nimiinsä kauden avauksen tammikuussa Monacossa, on Rovanperä voittanut kolme viimeisintä MM-rallia. Puuppolalaisen voittoprosentti kuluvan kauden osalta on siis hurja 75. Kun neljästä ajetusta osakilpailusta on ollut mahdollista saalistaa maksimissaan 120 pistettä, on Rovanperä yltänyt 106 pisteeseen, mikä on reilut 86 prosenttia maksimipistemäärästä!

Rovanperän dominoidessa tällä hetkellä MM-sarjaa, on muiden kuljettajien kesken ollut huomattavasti tasaisempaa. Siitä yksi hyvä näyte löytyy palkintosijoituksista. Siinä missä voitot on jaettu Rovanperän ja Loebin kesken, niin kakkos- ja kolmossijat ovat menneet kaikissa neljässä MM-rallissa eri kuljettajien nimiin.

Toiseksi tänä vuonna ovat ajaneet Evans, Tänak, Ogier ja Neuville, kun taas kolmannen sijan ovat napanneet Breen, Sordo, Lappi, sekä Neuville. Erikoiskokeiden pohja-aikoja Rovanperä on kellottanut 25 kappaletta, mikä on lähes yhtä paljon kuin Evansilla (12), Tänakilla (8) ja Neuvillella (8) yhteensä.

Sardinian MM-ralli käynnistyy torstai-iltana kello 19.03 Suomen aikaa, kun luvassa on lyhyt, reilut kolme kilometriä pitkä “lämmittely”. Toden teolla vauhtiin päästään perjantaina, kun ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman yli 133 kilometriä. Lauantain urakka, kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 131,82 kilometriä, viedään läpi ilman huoltotaukoa. Kilpailu päättyy sunnuntaina neljän erikoiskokeen (39,30 km) lenkkiin.

Sardinian MM-ralli 2022

Rally1-kuljettajat

Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota)
Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota)
Esapekka LappiJanne Ferm (Toyota)
Takamoto Katsuta-Aaron Johnston JPN/IRL (Toyota)

Thierry Neuville-Martin Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai)
Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai)
Dani Sordo-Candido Carrera ESP/ESP (Hyundai)

Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Ford)
Gus Greensmith-Jonas Andersson GBR/SWE (Ford)
Adrien Fourmaux-Alexandre Coria FRA/FRA (Ford)
Pierre-Louis Loubet-Vincent Landais FRA/FRA (Ford)

Aikataulu

Torstai 2.6.

19.08 – EK1 Olbia – Cabu Abbas (3,23 km)

Perjantai 3.6.

08.01 – EK2 Terranova 1 (14,19 km)
09.01 – EK3 Monti di Ala e Budduso 1 (24,70 km)
10.46 – EK4 Terranova 2 (14,19 km)
11.46 – EK5 Monti di Ala e Budduso 2 (24,70 km)

16.18 – EK6 Osilo – Tergu 1 (14,63 km)
17.01 – EK7 Sedini – Castelsardo 1 (13,26 km)
18.48 – EK8 Osilo – Tergu 2 (14,63 km)
19.31 – EK9 Sedini – Castelsardo 2 (13,26 km)

Lauantai 4.6.

08.46 – EK10 Tempio Pausania 1 (12,03 km)
09.46 – EK11 Erula – Tula 1 (15,27 km)
11.31 – EK12 Tempio Pausania 2 (12,03 km)
12.31 – EK13 Erula – Tula 2 (15,27 km)
14.38 – EK14 Coiluna – Loelle 1 (21,60 km)
15.46 – EK15 Monte Lerno di Pattada 1 (17,01 km)
17.08 – EK16 Coiluna – Loelle 2 (21,60 km)
18.16 – EK17 Monte Lerno di Pattada 2 (17,01 km)

Sunnuntai 5.6.

09.10 – EK18 Cala Flumini 1 (12,55 km)
10.08 – EK19 Sassari – Argentiera 1 (7,10 km)
12.00 – EK20 Cala Flumini 2 (12,55 km)
13.18 – EK21 Sassari – Argentiera 2 (7,10 km) Power Stage

Kaikki ajat Suomen aikoja!

 

 

MM-pistetilanteet 4/13 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Kalle Rovanperä 106
2) Thierry Neuville (BEL) 60
3) Takamoto Katsuta (JPN) 38
4) Ott Tänak (EST) 37
5) Elfyn Evans (GBR) 36
6) Craig Breen (IRL) 34
7) Sebastien Loeb (FRA) 27
8) Gus Greensmith (GBR) 20
9) Sebastien Ogier (FRA) 19
10) Dani Sordo (ESP) 19

———-

11) Esapekka Lappi 15
18) Emil Lindholm 3
19) Jari Huttunen 2

Tallit

1) Toyota 175
2) Hyundai 116
3) M-Sport Ford 94
4) Toyota II 42

Lue lisää! MM-sarjan kaikki pistetilanteet ja kausitilastot

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit