Timmy Hansenilta vastaisku, Heikkinen pistejohtaja – “Tuomarit eivät olleet hereillä”

1.7.2019 / 08:47
Toomas Heikkinen on uuden sarjan pistejohtaja avausviikonlopun jälkeen (Kuva: MJP Promotions).

[ A- ] / [ A+ ]

Lauantaina finaalikuusikon ulkopuolelle Ranskan Essayssa rallicrossin Titans RX -sarjan avausosakilpailussa jäänyt lajin MM-pistejohtaja Timmy Hansen teki sunnuntaina onnistuneen vastaiskun olemalla ykkönen kaikissa kilpailun eri vaiheissa. Kolmanneksi sunnuntaina ajanut Toomas “Topi” Heikkinen lähti Ranskasta sarjan pistejohtajana.

Rallicrossin uutuussarja Titans RX tarjosi avausviikonloppunaan Ranskan Essayssa huikean jännitysnäytelmän molempina kilpailupäivinä, lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina sarjan ainoa suomalaiskuljettaja Toomas “Topi” Heikkinen oli putsannut pöydän olemalla nopein alkuerissä, voittamalla oman semifinaalilähtönsä ja ajaen finaalissa ylivoimaiseen voittoon. Sunnuntaina Heikkinen taisteli finaalissa kolmanneksi ja säilytti sen myötä pistejohtonsa sarjassa.

– Tottakai halusin nousta palkintopallille ja tavoitteena oli kerätä paljon pisteitä. Mutta olen hieman pettynyt, koska halusin voittaa. Kuljettajien kesken oli hieman draamaa ja jos jotain pitää sanoa, niin tuomarit eivät olleet hereillä tänään, Heikkinen kritisoi.

Tuomaristolla riitti todellakin töitä sunnuntaina, sillä vaikka suurin osa alkuerissä, semifinaaleissa ja finaalissa nähdyistä osumista olikin kilpa-autoilua parhaimmillaan, niin myös keskustelua aiheuttaneita tilanteita mahtui toiseen kilpailupäivään ja rangaistuksiltakaan ei vältytty.

Rallicrossin MM-sarjan pistejohtaja Timmy Hansen joutui pettymään lauantaina, kun hän ei selviytynyt finaaliin. Sunnuntaina ruotsalaiskuljettaja oli kuitenkin huippuiskussa tekemällä “topit”, eli Hansen oli alkuerien ykkönen, voitti semifinaalilähtönsä ja kolmen ykköstilan hattutemppu täydentyi finaalivoiton myötä.

– Sain erittäin hyvän startin ja pääsin ajamaan yksin ensimmäiseen mutkaan. Sitten toisessa mutkassa tuli osumaa, mutta onnistuin säilyttämään johtoasemani. Shikaanissa ennen neulansilmämutkaa oli joka kerta äärimmäisen vaikeaa, koska pito vaihteli siinä, välillä sitä on ja välillä ei. Ja samaan aikaan takaa tulee “juna” muiden kilpailijoiden toimesta, jotka myös haluaa voittaa. Jarrutuspaikan löytäminen oli siinä vaikeaa, Timmy Hansen kommentoi.

Finaalissa Timmy Hansen avasi paalupaikalta kärkeen, eikä paikastaan enää luopunut missään vaiheessa, vaan ajoi semifinaalilähdön tavoin startista ruutulipulle ykkösenä. Kevin Hansen kävi startin jälkeen kovaa taistelua kakkossijasta päivän ehdotonta yllättäjää Craig Breeniä vastaan, mutta Kevinin ajettua ensimmäisellä kierroksella mutka pientareen puolelta, hänelle määrättiin sakkokierros.

Breen törmäili jo ensimmäisellä kierroksella neulansilmässä ja toisen kierroksen alussa irlantilainen ajoi Lukacs “Csucsu” Kornelin auton kylkeen sillä seurauksella, että unkarilainen pyörähti. Breenille tuomittiin finaalin jälkeen aikarangaistus, mikä pudotti hänet neljänneltä sijalta kuudenneksi. Joka tapauksessa Breenin uran ensimmäinen rallicross-kilpailu oli onnistunut, sillä alkueristä irtosi yksi voitto ja semifinaalilähdössä Breen oli oman lähtönsä ykkönen.

Kevin Hansen suoritti sakkokierroksensa kolmannella kierroksella, mutta koska ero ennen sitä takana tuleviin kuljettajiin oli jo ehtinyt kasvaa varsin suureksi, eivät Breen ja Heikkinen päässeet Kevinin ohi. Heikkinen kävi kovaa taistelua Breeniä vastaan kolmannesta sijasta usean kierroksen ajan, kunnes viimeisellä kierroksella vuoden 2014 MM-hopeamitalisti suoritti viikonlopun ehdottomasti komeimman ohituksen ja nousi kolmanneksi.

– Oh, oh, uskomatonta! Mikä mahtava ohitus, vau! Fantastista, Titans RX -sarjan lähettiläs ja avausviikonlopun tapahtumia suorissa tv-lähetyksissä kommentoinut rallin vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen hehkutti maanmiehensä komeaa suoritusta.

Titans RX -sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan legendaarisella Lydden Hillin radalla Englannissa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Finaalin lopputulokset

1) Timmy Hansen (SWE) 3.29,083
2) Kevin Hansen (SWE) + 5,128
3) Toomas Heikkinen + 7,269
4) Jerome Grosset-Janin (FRA) + 10,396
5) Lukacs “Csucsu” Kornel (HUN) + 20,545
6) Craig Breen (IRL) *

* = Breen saapui maaliin neljäntenä, mutta aikarangaistuksen myötä hänet pudotettiin viimeiseksi

Pistetilanne 2/12 osakilpailua

1) Toomas Heikkinen 45
2) Kevin Hansen (SWE) 44
3) Jerome Grosset-Janin (FRA) 38
4) Timmy Hansen (SWE) 37
5) Hayden Paddon (NZL) 30
6) Ronny “C Rock” Wechselberger (GER) 24
7) Lukacs “Csucsu” Kornel (HUN) 20
8) Andreas Steffen (GER) 16
9) Reinhold Sampl (AUT) 16
10) Tamara Molinaro (ITA) 16

Täydellisen pistetilanteen, sekä Titans RX -sarjan tilastot löydät täältä

Lue myös! Heikkinen titaanien titaani Ranskassa – MM-pistejohtaja jäi ulos finaalista (29.6.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit