Toinen startti toi Laaksoselle uran ensimmäiset GP3-pisteet – “Turha jossitella”

16.5.2018 / 14:12
Simo Laaksonen kilpailee GP3-sarjassa Campos Racingin tiimissä (Kuva: GP3/LAT).

[ A- ] / [ A+ ]

Campos Racingin Simo Laaksonen avasi pistetilinsä uransa toisessa GP3-sarjan osakilpailussa Barcelonassa, Espanjassa viime sunnuntaina sijoittumalla kahdeksanneksi.

Ruudusta 15. kilpailuun startannut Simo Laaksonen piti sateen kastelemalla radalla päänsä kylmänä, eikä sortunut ajovirheisiin.

– Lähtöni ei onnistunut. Se meni omaan piikkiini. En saanut käsikytkimen kanssa takapyörille pitoa, vaan pyörät sutivat liikaa ja menetin sijoituksia. Startin jälkeen kisani lähti kulkemaan kohtuullisesti ja kisan lopussa vauhtini oli jo hyvällä tasolla, Laaksonen kertaa kilpailun kulkua.

Sprinttikisassa turva-auto kutsuttiin kaikkiaan kolme kertaa radalle.

– Vältin osumia ja se auttoi aika paljon nousemaan viimeiselle pistesijalle. Mutta tosiasia on se, että viikonlopulta ei paljon käteen jäänyt. Täällä ollaan ajamassa muutakin kun vain kokemusta. Kokonaisuutena siis heikko tulos. Hyvän aika-ajon jälkeen olisin toivonut parempaa tulosta, mutta ei auta kun vain jatkaa ja parantaa seuraavissa kisoissa.

GP3-sarjassa vietetään seuraavaksi kuuden viikon mittaista taukoa, jonka Campos Racing käyttää muun muassa viikonlopun molempien kilpailulähtöjen tarkkaan analysointiin.

– Kisan lopussa vauhtia olisi ollut vaikka kärkiporukkaan asti, mutta ruutulippu tuli vastaan. Turha jossitella. Lähtöpaikka oli mikä oli ja sieltä noustiin kahdeksanneksi. Se on se fakta ja sen kanssa eletään. Tauon aikana analysoimme avausviikonlopun tapahtumat tarkasti ja yritämme parantaa heikkouksiamme, Laaksonen päätti.

Sarjan seuraava kilpailuviikonloppu ajetaan Paul Ricardin moottoriradalla Ranskassa juhannusviikonloppuna kesäkuussa.

Lue myös! GP3-sarjan pistetilanne Barcelonan jälkeen

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit