Toistaako vuoden 2014 historia itseään? – “Mitään ei ole jaettu ennen kuin maalilava ylitetään”

27.9.2018 / 19:20
Samuli Vuorisalo juhli Suomen mestaruutta neljä vuotta sitten (Kuva: Ralli SM Media).

[ A- ] / [ A+ ]

SM3-luokan kakkospaikkaa hallussaan pitävät Samuli Vuorisalo kartturinaan Henri Arpiainen ovat ennen rallin SM-sarjan finaalia luokkaa johtavaa Jaro Kinnusta 28 pistettä perässä.

Kuluvalla kaudella Samuli Vuorisalo on ajanut varmasti tasaisimman kautensa koskaan. Tulosluetteloissa naantalilainen on löytynyt jokaisesta kisasta kolmen parhaan joukosta pois lukien kauden avauksesta Tunturirallista, jonne autokunta ei ollut ilmoittaunut mukaan. Mikkelin, Joensuun ja Kouvolan SM-ralleista tuloksena on ollut kakkostilat ja kahdesta viimeiseisestä, Pohjanmaan ja Sastamala-Huittisten, kolmannet sijat.

Pahimmat kilpakumppanit ovat ajaneet kauden kaikki kisat mikä osaltaan selittää isohkoksi kasvanutta eroa johtavaan Jaro Kinnuseen nähden.

– Kausi on ollut todella tasainen kaikilla tavoin. Kisat ovat olleet äärettömän tiukkoja monen kärkikuskin kanssa, se tekee tästä myös nautinnollista. Voittoa ollaan lähdetty joka kisasta hakemaan, mutta ihan ei olla saatu vielä sitä viimeisintä puristettua. Tottakai se harmittaa, mutta kyllä tähän kauteen saa olla silti tyytyväinen, kävi Turussa mitä tahansa, Vuorisalo sanoo.

Käytännössä Vuorisalon mestaruushaaveet pitää yllä vain voitto ja pahimman kilpakumppanin keskeytys tai riittävän huono sijoitus tulosluettelossa. Kokemusta vastaavasta tilanteesta löytyy kuitenkin lähihistoriasta myös ihan henkilökohtaisella tasolla.

– Vuonna 2014 oltiin ennen Tampereen finaalia reilusti takamatkalla. Silloin Joonas Lindroos johti ja hänelle olisi riittänyt oikeastaan vain maaliinpääsy. Dramaattisten vaiheiden jälkeen kisa päättyi lopulta voittoon ja kun Lindroos vielä keskeytti, niin finaaliosakilpailun 1,5-kertaisten pisteiden turvin päästiin juhlistamaan myös Suomen mestaruutta. Eli mitään ei ole jaettu ennen kuin maalilava ylitetään. Siihen asti taistellaan, Vuorisalo vakuuttaa.

Vuorisalon historia kotikisassaan on karua luettavaa. Tekniikkamurheiden ja muiden ongelmien säväyttämät kilpailut eivät kuitenkaan enää aiheuta miehessä tunteita.

– Kertaakaan tätä kisaa ei ole tosiaan ongelmitta ajettu, mutta jospa nyt olisi sen vuoro. Auto on kuitenkin toiminut koko kauden paria pikkujuttua lukuunottamatta moitteettomasti, siitä iso kiitos huollolle, joka on tehnyt mahtavaa duunia läpi koko kauden. Innolla siis jo “Henkan” kanssa odotellaan kabiiniin pääsyä. Yritetään vain valmistautua huolellisesti ja pyritään tekemään parhaamme. Uskon sen riittävän pitkälle ja saattaa jopa olla, että päästään vihdoinkin nämä viiksetkin jo ajamaan, Vuorisalo naurahtaa.

Teksti: Samuli Vuorisalon tiedote

 


Facebook kommentit