MOTORSPORT

Tokee teki vahvan paluun rallipoluille – “Avauskisasta jäi hyvä ja luottavainen fiilis”

Rovaniemellä viime viikonloppuna käynnistynyt Rallin SM-sarja sujui vauhdin puolesta loistavasti Joonas Tokeelta, joka ajoi Arctic Lapland Rallissa ensimmäisen rallinsa nelivetoisella ralliautolla.

Oriveden Seudun UA:n Joonas Tokee, 23, johti alussa SM2-luokkaa ja lopulta sijoittui kahden päivän vaativassa kilpailussa toiseksi Esa Ruotsalaisen jälkeen. Kolmas oli kokenut Ville Hautamäki. Opintojen vuoksi kaudella 2017 välivuoden kilpailemisesta pitänyt Tokee onnistui nyt tekemään vahvan paluun rallipoluille.

– Vauhtiin voi olla kokonaisuudessaan tyytyväinen. Melko nopeasti pääsin sinuiksi uuteen autoon ja ajoin hyvällä luottamuksella. Jopa odotettua nopeammin pääsin kisavauhtiin kiinni, kun jo ykköspätkällä pystyttiin ajamaan luokan pohja-aika, Tokee iloitsi.

Ennen rallin alkua Tokeella oli varsin rajallinen kokemus nelivetoisesta Subaru Impreza -mallista, sillä takana oli vain kaksi testijaksoa alkutalven lumilta.

– Kisan ongelmat johtuivat omista pienistä ajovirheistä, joista kello ei varmasti tykännyt. Monesti tehtiin melko vahvoja penkkakosketuksia, jolloin vauhti puutui reilusti. Kaksi selkeää virhettä sattui rallin loppuosalla, jolloin ulkoiltiin hieman. Niistä selvittiin onneksi ilman isompia vahinkoja.

Tokee ja kartanlukija Jani Salo havaitsivat kisan lopulla autossa pieniä ongelmia kulkupuolella, mutta ne hidasteet eivät onneksi vaikuttaneet lopputulokseen. Kärkikolmikossa aikaerot eteen ja taakse olivat lopulta yli minuutin luokkaa.

– Kauden avauskisasta jäi hyvä ja luottavainen fiilis. Vaikka teimme virheitä, niin sen kautta auton rajat tulivat tutummaksi. Rallista saimme kakkossijan lisäksi todella tärkeät kilometrit ja uskon, että ollaan jo paljon valmiimpia kolmen viikon kuluttua Mikkelin SM-rallissa, Tokee päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Mikkelin ympäristössä 16.-17. helmikuuta.

Lue myös! Ruotsalaiselle kuudes kerta toden sanoi – ”Yksi hienoimmista voitoista, ellei jopa hienoin” (29.1.2018)

Teksti: Jarno Saari, Joonas Tokee Racing Teamin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com