Tommi Hatakan Opelissa uusi moottori Mikkelin SM-rallissa – “Luokkavoitto mielessä reitille”

17.2.2017 / 08:41
Tommi Janakka Opelin ratissa janoaa luokkavoittoa Mikkelistä (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Imatralainen 21-vuotias Tommi Hatakka on yksi Rallin SM-sarjan uusista nimistä ja Hatakan tiimin osaamista täydentää kokenut mikkeliläinen kartanlukija Henri Arpiainen. Kaksikko lähtee menestymään viikonloppuna ajettavaan Vaakuna-ralliin, jonka reitti kiertelee Mikkelin ympäristössä.

SM-kausi käynnistyi tiimiltä epäonnisissa merkeissä, kun Opel Motorsportin valmistaman tehdasauton moottorivika keskeytti matkan Rovaniemen avauskisassa. Sen jälkeen Opel Adam R2-kilpuria on huollettu ja korjattu jo kahteen otteeseen.

– Jossain vaiheessa näytti vahvasti siltä, että Mikkelin osakilpailuun osallistuminen on vaakalaudalla. Saimme uuden moottorin, jossa ilmeni häiriö parin testivedon jälkeen. Ei auttanut kuin lopettaa treenaaminen ja ottaa yhteyttä tehtaalle, Hatakka selvitti.

– Tiistaina saimme tilalle toisen voimanlähteen, joten auton huollosta vastaava Riku Sepän Team Dynamo on ollut enemmän kuin kiireinen tämän projektin parissa. Heidän työpanokselle täytyy antaa iso kiitos.

Tiimissä ei olla kallella kypärin, vaikka ylimääräistä vaivaa onkin riittänyt uuden ralliauton kanssa. Katse on tiukasti tulevassa ja tavoitteena on ajaa SM3-luokan kärjessä.

– Kyllä me luokkavoitto mielessä reitille lähdemme. Kovaa täytyy ajaa yltääkseen sinne kärkisijoille, mutta haaste otetaan vastaan. Avauskisassa saavutin SM-urani ensimmäisen pohja-ajan, joten se antoi lisää luottoa omaan tekemiseen, totesi Hatakka.

Vaakuna-ralli alkaa perjantaina, jolloin illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta. Yötauon jälkeen lauantaina ajetaan täysi kilpailupäivä ja seitsemän pätkää.

Lähde: Tommi Hatakan tiedote


Facebook kommentit