MOTORSPORT

Tommi Hatakka pääsi tavoitteeseensa Autoglym Rallissa – “Saatiin se hyöty jota haettiinkin”

Autoglym Ralli oli Tommi Hatakalle ja monille muillekin sopiva testiralli, kun heinäkuussa kotimaan kilpailukalenterissa ei kovinkaan monta rallikilpailua ole.

Imatralainen Tommi Hatakka oli Sastamalassa liikkeellä testimielellä, sillä tiimissä oli useampi asia kokeiltavana. Yhteistyö kartanlukija Topi Luhtisen kanssa lähti sujumaan hyvin myös kilpailuolosuhteissa.

– Ennen kisaa ajetuissa treeneissä homma toimi ja samalta se tuntui itse kisassakin, jossa pääsimme vetämään todella haastavilla teillä. Tarkoitus oli yltää kilpailukykyiseen vauhtiin heti alkumetreillä ja siinä onnistuttiin, Hatakka kertoo tiedotteessaan.

– Tilanteita tosin oli lähes joka pätkällä. Se johtui varmaan kasvaneesta yrittämisestä, sekä teiden vaativuudesta. Kolmospätkällä olimme aivan veitsenterällä, ettei menty vauhdilla ulos. Nelospätkällä sitten latu loppui. Sain väistettyä miehenvahvuisen koivun – vaikka hipaisu siitä tuli, ja suistuimme ojan yli pellolle. Siinä hajosi kaksi rengasta ja taka-akseli vääntyi, Hatakka jatkoi.

Opel Adam R2 -kuljettaja menetti rytäkässä monta minuuttia, joten luokan kärkisijat sai unohtaa. Loppupätkillä jatkettiin testaamista ja maalissa tuloksena oli kuitenkin luokan kuudes sija.

– Saatiin se hyöty testikisasta, jota haettiinkin. Alussa päästiin kelpo vauhtiin ja kellotettiin luokan kolmen kärjen aikoja, Hatakka päätti.

Teksti: Jarno Saari, Tommi Hatakan tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com