Tommi Mäkinen luotsaa tiiminsä kohti Meksikoa: “Jalat tiukasti maassa”

3.3.2017 / 11:53
Tommi Mäkinen on voinut myhäillä Monte Carlossa ja Ruotsissa. Meksikossa on edessä kaudet ensimmäiset sorat. (Kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Meksikon MM-ralli ajetaan viikon kuluttua. Kauden kolmas osakilpailu vie uudet WRC-autot ensimmäistä kertaa soralla. Tommi Mäkisen luotsaama Toyota Gazoo Racing ajaa Meksikossa nyt ylipäänsä ensimmäistä kertaa.

Meksikon tiestössä on kaksi erikoispiirettä. Irtosoraa on rutosti, ja osa erikoiskokeista ajetaan korkealla, jopa yli 2000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Se tarkoittaa ohuempaa ilmaa, jolloin moottoreista alkaa kadota tehoa. Aiemmin mm. Ford tuntui kärsivän tilanteesta muita talleja enemmän. Ongelma on myös se, että Euroopassa on mahdotonta testata vastaavanlaisissa olosuhteissa.

– Suurin osa testistä on ajettu soralla, joten voimme olla suhteellisen luottavaisia sen alustan suhteen, kun matkaamme Meksikoon. Yksi kysymysmerkki siellä kuitenkin on, eli korkea ilmanala ja kuumuus. Viime vuonna ajoimme Espanjassa 40 asteen lämmössä. Insinöörit ovat tehneet kovasti töitä moottorin ohjainkarttojen kanssa tätä korkeutta ajatellen, mutta ennen kuin ollaan todella kilpailussa, niin ei näistä tiedä, sanoo Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen tallin tiedotteessa.

Toyotan paluun MM-sarjaan on ollut menestys. Jari-Matti Latvala oli Monte Carlossa toinen ja voitti Ruotsissa. Hän myös johtaa MM-sarjaa.

– Olemme ammattilaisia ja pidämme jalat tiukasti maassa. Tiedämme, että harmittavia hetkiä tulee helpommin kuin hyviä, ja siksi me työskentelemme nyt kovemmin kuin koskaan. Paras uutinen on se, että rallissa on tällä hetkellä kova kilpailu kaikkien autonvalmistajien kesken, koska kaikki pystyvät pohja-aikoihin. Tämä on kaiken kaikkiaan hyvä asia lajille, Mäkinen sanoo.

Meksikon MM-ralli alkaa ensi viikon torstaina (9.3.).

Lue myös Latvalalla maltillinen tavoite Meksikoon

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit