Tommi Mäkinen: “Meillä ei ole vielä kuljettajasopimuksia”

19.9.2016 / 20:53
Tommi Mäkinen ja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda (oik.) tuovat japanilaismerkin takaisin WRC-tasolle. Tallin kuskeista on spekuloitu pitkään. (arkistokuva: McKlein)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan WRC-tallin tallipäällikkö Tommi Mäkinen hämmästelee uutista (YLE 19.9.), jonka mukaan hän olisi tehnyt kuljettajasopimukset Juho Hännisen ja Esapekka Lapin kanssa MM-sarjaan osallistumisesta ensi kaudella, ja sopimukset julkaistaisiin ensi viikolla Pariisin autonäyttelyn yhteydessä.

Mäkinen sanoo, että mitään sopimuksia ei ole ensi vuoden suhteen tehty.

– Aika erikoinen juttuhan se oli. En ole tänään puhunut asiasta yhdenkään toimittajan kanssa, vaikka jossain niin väitettiinkin, että minä olin sanonut jotain. Aika paljon on kyllä puhelin soinut tänään… Nyt oli vähän aikaista uutisointia. Meillä ei ole vielä kuljettajasopimuksia, Mäkinen sanoo UrheiluUutiset.comille.

Kuljettajamarkkinoilla valikoimaa ei liikaa ole. Juho Hänninen ja Esapekka Lappi ovat varteenotettavia vaihtoehtoja, ja listaan voi lisätä esimerkiksi Ott Tänakin, Thierry Neuvillen ja Teemu Sunisen nimet.

– Aika tavalla siinä ne vaihtoehdot taitavat ehkä olla. Podium-kuskeja ei oikein ole vapaana, joten katseet kääntyvät nuoriin kuskeihin. Kun katsotaan WRC2-luokkaa, niin suomalaisethan (Lappi ja Suninen) ovat siellä dominoineet. Se on kuitenkin se seuraavaksi kovin taso, Mäkinen sanoo.

Toyota aloittaa MM-paluunsa kahden auton voimin.

– Monteen lähdetään kahdella autolla. Jossain vaiheessa ensi kaudella tuodaan mukaan sitten kolmaskin auto.

Mäkinen korostaa myös, että maksukuskeja Toyota ei tule tarvitsemaan. Kuskit valitaan ajotaitojen mukaan.

– Ei ole sellaista maksukuskisuunnitelmaa. Kyllä me katsomme tulevaisuuteen, ja pyrimme parhaaseen mahdolliseen tulokseen.

Eli haluat kuljettajien kanssa mieluummin pitkiä monivuotisia sopimuksia?

– Ilman muuta kyllä. Autojenkin kehitys on sovittu FIAn sääntöjen mukaan kuudeksi vuodeksi. Nykyinen aikakausi tuli kuuden vuoden ikään, ja nyt alkaa uusi 6-vuotiskausi.

Mäkinen kertoo, että Toyotan WRC-talli on mukana ensi viikon Pariisin autonäyttelyssä, mutta kuljettajauutisia hän ei voi luvata.

– Toivottavasti lähiviikkoina päästäisiin tekemään sopimuksia. Olemme kyllä Pariisissa, mutta siellä esittelemme vain pääyhteistyökumppanimme.

Mäkisen mukaan auton virallinen julkistustilaisuus tapahtuu vasta joulukuussa.

– Näin on suunniteltu, ja tarkoitus on esitellä auto ja tiimi Helsingissä, ihan Finlandia-talolla. Toivottavasti voitaisiin silloin julkistaa myös kuljettajat. Hyvässä lykyssä jo ennenkin, Mäkinen kertoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Lappi ei voi kommentoida Toyota-uutista


Facebook kommentit