Tommi Mäkinen pukkasi Toyotan puuhun: ”Sain kunnian olla ensimmäinen”

12.11.2016 / 15:22
Toyota Yaris WRC:n testiversio esiteltiin yleisölle Pariisin autonäyttelyssä. Lopullinen kilpaversio käy parhaillaan läpi kovaa testiohjelmaa.

[ A- ] / [ A+ ]

Toyotan valmistautuminen uuteen WRC-aikaan sujuu suunnitellusti. Pieni harmi kuitenkin tapahtui viime viikon testeissä Etelä-Ranskassa, jossa Toyota lipsahti tieltä.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen vahvistaa tapahtuneen UrheiluUutiset.comille. Hän oli vieläpä itse ratissa.

– Ei ole tällaista aiemmin sattunutkaan. Tämä oli ihan ensimmäinen kerta. Sain kunnian olla itse ensimmäinen, Mäkinen hymähtää hyväntuulisesti.

– Vähän satoi vettä ja lähdin kovemmalla renkaalla. Pukkasin puuhun, mutta ei siinä mitään sen suurempaa draamaa ollut. Vähän otti itselläni kylkikuihin, Mäkinen kertoo.

Mäkisen mukaan valmistautuminen tammikuussa alkavaan MM-kauteen etenee hyvin.

– Eivät testit häiriintyneet tuosta ulosajosta oikeastaan mitenkään. Meillä oli kolme autoa mukana ja muita kuskejakin. Ja se sitä paitsi tapahtui jo tiistaina. Se autokin on jo fiksattu.

Siis kolme WRC:tä aina testeissä?

– Kyllä. Emme halua, että kauteen valmistautuminen vaarantuisi mistään syystä, Mäkinen sanoo.

Toyota jatkaa kovalla testirupeamalla myös loppukauden ajan. Pariisin autonäyttelyssä aiemmin syksyllä esitelty Yaris WRC oli vielä versio testiautosta. Lopullinen Yaris WRC julkistetaan Helsingissä joulukuun puolivälissä.

Tallin kuljettajaksi on jo vahvistettu Juho Hänninen. Toiseksi kuskiksi on arvuuteltu Esapekka Lappia ja nyt myös Jari-Matti Latvalaa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös: Mäkinen ja Toyota testaavat Espanjassa


Facebook kommentit