Tommi Mäkisen huikea tarina kansien väliin – “Kirja periksiantamattomuudesta”

21.3.2019 / 14:23
Tommi Mäkinen toimii Toyotan WRC-tallin tallipäällikkönä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallissa maailmanmestaruuden neljä kertaa kuljettajana ja kertaalleen tallipäällikkönä voittaneen Tommi Mäkisen huikea tarina painetaan kansien väliin. Tulevana syksynä julkaistava Ari Pusan kirjoittama teos kantaa nimeä “Tommi Mäkinen – Periksiantamaton”.

Docendo, itsenäinen jyväskyläläinen kirjankustantamo, julkaisee tulevana syksynä kirjan Tommi Mäkisestä, rallin viisinkertaisesta maailmanmestarista. Ari Pusan kirjoittama kirja “Tommi Mäkinen – Periksiantamaton” tulee Docendon tiedotteen mukaan avaamaan Mäkisen uraa ja elämää, sekä kurkistamaan huippuunsa viritetyn rallitallin (Toyota Gazoo Racing) taustoihin ja kulisseihin.

Uutuusteos Mäkisestä kertoo periksiantamattomuudesta ja se on hyvää luettavaa kenelle tahansa huippusuorituksiin pyrkiville. Pusan kirjoittamassa kirjassa Mäkinen ja hänen uraansa läheltä seuranneet ihmiset kertovat mitä kaikkea menestys on vaatinut, millaista on elämä julkisivun takana, miten mestaruudet syntyvät ja mitä niistä maksetaan. Pusa on kokenut urheilutoimittaja, joka on tehnyt pitkän uran Helsingin Sanomissa, seuraten Mäkisen uraa aivan alkuvaiheista alkaen.

Mäkisestä on kirjoitettu suomenkielinen elämäkerta jo aiemminkin ja siitä vastasi Lasse Erola vuonna 1999. Ajatus Kirjojen parikymmentä vuotta sitten julkaisema 218-sivuinen kirja nimeltään “Maailmanmestari: Tommi Mäkinen” kertoi nimensäkin mukaisesti Mäkisen uran vaiheista, harrastajasta aina ammattilaiseksi ja lopulta nelinkertaiseksi maailmanmestariksi asti. Mäkinen saavutti rallissa kuljettajien maailmanmestaruuden neljänä vuonna peräkkäin, 1996-1999.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Korsikan saarella maaliskuun viimeisenä viikonloppuna. Mäkisen johtama Toyota-talli lähtee kauden neljänteen osakilpailuun MM-pistejohtajana niin kuljettajien (Ott Tänak), kuin autonvalmistajienkin MM-pisteissä.

Tommi Mäkinen, 54

Syntynyt Puuppolassa 26. kesäkuuta 1964
139 MM-rallia kuljettajana
Rallin nelinkertainen maailmanmestari (1996-1999)
24 MM-osakilpailuvoittoa, 45 palkintosijoitusta (24-7-14)
Toyotan tallipäällikkö MM-sarjassa kaudesta 2017 lähtien
Rallin maailmanmestaruus tallipäällikkönä 2018 (autonvalmistajat)

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit