Tommi Mäkisen kommentti kertoo kaiken olennaisen Argentiinan avauspäivästä: “Dakar-rallia!”

29.4.2017 / 08:25
Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala hakevat menestystä Toyotalle (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Argentiinan MM-ralli on aina tunnettu erityisesti haastavista olosuhteista, mutta tänä vuonna tallit ja kuljettajat ovat joutuneet todistamaan Etelä-Amerikan suurvaltiossa ehkä kaikkien aikojen vaativinta kilpailua olosuhteiden puolesta. Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen totesi tallinsa tiedotteessa sen saman, mitä moni oli perjantain aikana ääneen sanonut:

– Kyllähän perjantai oli ehkä enemmänkin Dakar-rallia Argentiinassa, kuin MM-rallia Argentiinassa, Mäkinen kuvaili rallin MM-sarjan kauden viidennen osakilpailun avauspäivän olosuhteita.

Avauspäivän jälkeen Toyotan kuljettajista Jari-Matti Latvala on yleiskilpailussa kuudentena ja Juho Hänninen yhdeksäntenä. Latvalan ero kärkeen on reilut puolitoista minuuttia, kun taas Hännisellä matkaa rallia johtavaan Elfyn Evansiin on jo lähes viisi minuuttia. Kolmantena olevaan Thierry Neuvilleen nähden Latvalan ero on 29,2 sekuntia.

– Kuitenkin Yaris WRC osoitti vahvuutensa, kun molemmat autot selviytyivät päivän päätteeksi huoltoon lähes vahingoittumattomina. Toki meillä oli useita pienempiä ongelmia päivän aikana, jotka voimme nyt ratkaista ja ottaa oppia niistä, Mäkinen kommentoi.

Molemmat Toyotan kuljettajat, niin Latvala kuin Hänninenkin, ajoivat perjantaina virheettömästi ja ilman huonoa tuuria tekniikan suhteen sijoitukset olisivat paljon paremmat.

– Tälläisessa rallissa sinun täytyy olla älykäs ja molemmat kuljettajamme ovat onnistuneet tekemään parhaansa näissä hankalissa olosuhteissa, vaikkakin huonoa tuuria on mahtunut matkaan. Erityisen vaikeaa on se, että nuotitusvaiheessa olosuhteet olivat täysin erilaiset kuin mitä ne on nyt rallin aikaan, Mäkinen muistuttaa.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala on perjantain jälkeen Argentiinan MM-rallissa kuudentena (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Olin yllättynyt miten huonossa kunnossa tiet olivat”

Latvala nousi rallin neljännellä erikoiskokeella toiseksi, säilytti asemansa seuraavalla erikoiskokeella ja vielä kuudennen ja seitsemännen erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kolmas, kunnes huono tuuri puuttui peliin.

– Kahdeksannella erikoiskokeella väistin kiveä, ajauduin leveäksi ja rengas lähti irti vanteeltaan. Matkaa oli vielä 15 kilometriä ja ajoin maaliin pelkällä vanteella ja siinä luonnollisesti hävisimme aikaa. Huonoa tuuria, mutta onneksi sentään olemme täällä ja valmiina parantamaan vielä lisää tulevina, haastavina kahtena ajopäivänä, Latvala katsoi jo kohti tulevaa.

Latvala hävisi kahdeksannella erikoiskokeella pohja-ajan ajaneelle Hayden Paddonille 38,6 sekuntia ja tuurilainen totesikin erikoiskokeen maalissa, että teki onnistuneen ratkaisun päättäessään ajaa maaliin asti rikkinäisellä renkaalla sen sijaan, että olisi pysähtynyt vaihtamaan sitä. Siinä kun aikaa olisi kulunut jo toista minuuttia.

Useat kuljettajat sanoivat perjantaina, että osasivat kyllä odottaa tämän vuoden Argentiinasta haastavaa rallia, mutta ei niin haastavaa mitä perjantai heille lopulta tarjoili. Myös Latvala liittyi ihmettelijöiden “kerhoon”.

– Olin yllättynyt siitä miten huonossa kunnossa tiet olivat heti ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien. Pohjapanssari otti kovaa osumaa viidessä kohtaa.

Eikä tilanne helpottanut huoltotauonkaan jälkeen, päinvastoin.

– Iltapäivän lenkillä olosuhteet olivat vieläkin hurjemmat, koska autot olivat ajaneet samat pätkät jo kertaalleen läpi aiemmin. Pelasimme varman päälle ja korotimme auton maavaraa. Tämä ratkaisu oli ilman muuta turvallisin vaihtoehto, mutta en tuntenut ajon suhteen oloani niin luottavaiseksi sen kanssa, Latvala myöntää.

 

Kuva: Toyota Gazoo Racing

Juho Hännisen sijoitus Argentiinan MM-rallin avauspäivän jälkeen on yhdeksäs (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

 

“Tehot kateissa”

Myös Hänninen tuskaili vaativien olosuhteiden kanssa.

– Tiet olivat niin huonossa kunnossa, että käytännössä kaikki keskittyminen meni siihen, että selviydyit erikoiskokeet maaliin asti. Tämä on ehdottomasti kestävyyskilpailu, Hänninen korostaa.

Heti perjantain avauksessa Hänninen jäi pohja-ajasta 45,9 sekuntia, eikä vauhti juurikaan siitä parantanut aamupäivän aikana. Hänninen ei kellottanut yhtäkään top10-aikaa ja syykin oli tiedossa.

– Meillä oli autosta tehot kateissa mikä maksoi aikaa, mutta onnistuimme paikallistamaan ongelman ja se saatiin korjattua huoltotauolla.

Ongelmia aamupäivän erikoiskokeilla oli myös auton ulkopuolella.

– Menetimme hypyissä osan auton siivestä, se vaikutti tottakai aerodynamiikkaan ja teki auton hallinasta varsin vaikeaa. Iltapäivällä ei ollut enää mitään ongelmia.

Ennen toista ajopäivää Hänninen on yhdeksäntenä ja edellä kahdeksantena oleva yksityistiimin Fordilla ajava Lorenzo Bertelli 34,7 sekunnin päässä. Hännisen tavoite lauantaille on kristallinkirkas.

– Lauantaina toivottavasti pystytään nousemaan joitakin sijoja ylöspäin, Hänninen suunnitteli.

Argentiinan MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy lauantaina Suomen aikaa kello 14.08. Rallin pisin ajopäivä pitää sisällään kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan tasan 160 kilometriä. Toinen ajopäivä saadaan päätökseen Suomen aikaa lauantai-iltana noin kello 22.30 mennessä. UrheiluUutiset.com seuraa Argentiinan MM-rallin tapahtumia tiiviisti koko viikonlopun ajan.

Lue myös! Argentiinan MM-rallissa värikäs perjantai, Evans yllätysjohdossa yötauolle – “Todella positiivinen päivä” (29.4.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit