Tommi Mäkisen Toyota-juniorit Arai ja Katsuta lupaavassa vauhdissa Italiassa

3.4.2017 / 17:35
Hiroki Arai ja kartanlukija Glenn MacNeall (vas.) juhlivat Sanremossa ehjää suoritusta, joka palkittiin sijalla neljä. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Gazoo Racingin junioriohjelmassa ajavat Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta suoriutuivat Sanremo-rallista Italiassa hyvin arvosanoin. Tommi Mäkinen Racingin etuveto-Fordeilla ajaneista kuskeista Arai oli luokkansa neljäs, Katsuta yhdeksäs.

Arai nosti vauhtiaan läpi kisan ja ajoi virheettömän kilpailun. Arai ja Glenn MacNeall jäivät luokan voittaneesta Marco Pollarasta 1.11,5 sekuntia. Katsuta ja kartanlukija Marko Salminen sensijaan tökkäsivät auton tien reunakiveen illan pimeydessä, ja joutuivat ns. superralliin.

– Oli paljon “ensimmäistä kertaa” -juttua. Ensimmäistä kertaa asvaltilla pimeässä, ensimmäistä kertaa märällä asvaltilla. Tämä kisa auttoi heitä saamaan hyödyllistä tietotaitoa tulevaisuutta ajatellen. Molempien kuskien vauhti oli vaikuttavaa, ja heti kärjen tuntumassa, jossa ajavat kuskit kuitenkin tuntevat tällaiset tiet erittäin hyvin. Kehitys näkyy molempien kuskien kohdalla, valmentaja Jouni Ampuja sanoi Toyotan tiedotteessa.

– Meillä ei ollut mitään isompia ongelmia, ja saimme välillä paikallisia kuskeja kiinni erikoiskokeella. En ole ajanut montaa kisaa asvaltilla, ja tämä oli ehdottomasti paras. Löydän silti paljon kehityskohteita. Vaikeinta oli arvioida pitoa, etenkin yöllä. Viimeisellä erikoiskokeella ajoimme sateessa kuin jäällä. Meille tuli pieni tilannekin, mutta otimme varovasti päästäksemme maaliin, Arai kertoi.

Ilman perjantai-illan lipeämistään Katsuta olisi myös taistellut kärkisijoista. Hän oli lauantaisen ajopäivän nopein.

– Se oli liukas nypyn ylitys viisi kilometriä ennen maalia. Ajauduin leveäksi ja soralle ja siitä rotvalliin. Alempi tukivarsi petti. Olisi pitänyt merkitä nuottiin, että ”liukas”, mutta näin sitä oppii. Olisi tullut hyvä tulos ilman tätä. Valitsimme myös ensimmäiselle lenkille liian kovat renkaat, mutta muuten rengasvalinnat osuivat oikeaan. Alkuvuodesta muutetun nuotituskielen kanssa saimme myös kehitystä. Kaikkiaan positiivinen viikonloppu tuota yhtä takaiskua lukuun ottamatta, Katsuta sanoi.

Kaksikon seuraava kilpailu on Ranskassa runsaan kahden viikon kuluttua ajettava Lyon-Charbonnieres-Rhone –ralli, joka sekin on asvalttiralli. Siellä japanilaiskuskeja kirittävät mm. Peugeot 208 Cupia ajavat Taisko Lario ja Aki Sahila.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit