Toni Herranen metsästää jatkoa loistavalle EM-debyytilleen – “Valmiina ollaan”

1.7.2022 / 14:12
Toni Herranen EM-debyytissään Puolassa (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Liepaja Rallin merkeissä Latviassa. Edellisessä osakilpailussa Puolassa komean EM-debyytin tehnyt Toni Herranen lähtee toiseen EM-ralliinsa kovin tavoittein.

Rallin EM-sarjaan saatiin kuluvan kauden osalta suomalaisedustusta edellisessä osakilpailussa Puolassa, kun oululainen rallilupaus Toni Herranen, 18, debytoi EM-sarjassa, kilpaillen junioriluokassa. Herrasen debyytti olikin komea, sillä kahden päivän urakointi nopeilla sorateillä palkittiin lopulta kakkossijalla. Herranen ja junioriluokan voittoon ajanut ranskalainen Laurent Pellier kellottivat molemmat kilpailussa kuusi pohja-aikaa, kun erikoiskokeita ajettiin 13.

– Vähän jäi tietenkin harmittamaan, että ei tullut ykkössijaa, mutta tulos on todella hyvä ensimmäiseksi EM-ralliksi. Sunnuntaina tiet oli sen verran rajussa kunnossa, että en ole vielä koskaan ajanut niin haastavissa olosuhteissa. Pari kertaa auto meinasi jopa kaatua syvien spoorien takia mutkissa, Herranen kertasi hyvin sujunutta Puolan EM-rallia tiedotteessaan.

Pellierin ja Herrasen ero ennen viimeistä erikoiskoetta oli vain 0,4 sekuntia. Pellier oli kuitenkin päätöspätkällä lopulta selkeästi nopeampi, vieden junioriluokan voiton nimiinsä 10,1 sekunnin turvin ennen Herrasta.

– Liika yritys ehkä vähän kostautui. Tulin muutamaan paikkaan vähän liian kovaa ja linja meni leveäksi, ei ollut puhdas veto. Kovaa kyllä tultiin, mutta parin virheen takia sekunnit kääntyi meitä vastaan, Herranen harmitteli.

Latvian EM-rallissa kaksikko kohtaa jälleen toisensa ja yhteensä mukana junioriluokassa on 14 kilpailijaparia. Herranen tottakai, hyvin sujuneen EM-debyyttinsä jälkeen, lähtee Latviaan kovin tavoittein. Revanssi ranskalaisesta maistuisi ilman muuta tässä vaiheessa varsin hyvältä.

– Uskoisin, että taas ollaan hyvässä vauhdissa ja kärkipaikasta taistellaan. Kisa tulee olemaan varmasti tiukka, mutta me ollaan valmiina. Koitetaan ottaa takaisin se mikä Puolassa hävittiin viimeisellä pätkällä, Herranen suunnitteli.

 

Toni Herranen ajoi Puolan EM-rallissa junioriluokassa hienosti toiseksi (Kuva: @World / Red Bull Content Pool).

 

 

“Täytyy antaa iso hatunnosto huoltoporukalle”

Jos oli Puolassa nopeat soratiet, niin Latviassa tullaan mitä suuremmalla todennäköisyydellä menemään vieläkin kovempaa.

– Pätkät vaikuttaa todella makeilta! On aika nopeaa tietä kylläkin, mutta silti monipuolista. Kaikin puolin fiilis on todella hyvä, varsinkin kun viimeksi Puolassa kisa sujui niin hienosti, Herranen hehkuttaa.

Vanhan sanonnan mukaan “huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa” ja tässä kohtaa tuon sanonnan soisi osuvan Herraseen, päättyihän se kenraali Seinäjoen SM-rallissa pari viikkoa sitten ulosajoon jo kilpailun ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Pätkä alkoi hyvin, oli puhdasta ajoa ilman virheitä. Ei edes mitään kovaa yrittämistä, mutta hyvä rytmi. Oltiin reilusti kärjessä väliajoissa. Yksi pidempi oikealle kääntyvä mutka, mikä kiristyi lopussa. En tarpeeksi nostanut vauhtia ja vasen takapyörä valui ojaan. Auto nousi siitä pystyyn, pomppasi takaisin tielle, pyörähti pari kertaa ympäri ja putosi ojaan. Se oli pienestä kiinni, että olisi noussut, SM4-luokan pisteissä kolmantena oleva Herranen korosti.

Herranen kilpailee Latviassa samaisella autolla, joka Seinäjoella otti osakseen osumaa, joten viimeiset pari viikkoa ovat olleet tiimin tallilla kiireisiä.

– Täytyy antaa iso hatunnosto huoltoporukalle: Kimmo, Henkka, Veeti, Janne, sekä Iin Automaalaamon Jukka Olkoniemelle koritöistä. Suuret kiitokset myös Printsport Racing, Teippari.fi ja muut auttaneet. Tämä mahtava porukka pisti auton viikossa nippuun ja Latviassa se on taas täydellisessä tikissä, Herranen kehuu.

Herraselle nuotteja SM-sarjassa lukee Sebastian Virtanen, kun taas EM-sarjassa kartanlukijan tehtävät hoitaa muun muassa Jari Huttusen viereltä tuttu kokenut Mikko Lukka.

– Kyllä huomasi, että Mikko on kiertänyt paljon kisoja. Tässäkin kyseisessä rallissa hän oli mukana jo neljättä kertaa ja siitä oli kyllä hyötyä. Hyviä vinkkejä sateli. Pikkujuttuja, mutta sellaisia mitä itse ei voi ensikertalaisena tietää. Hienosti meillä lähti homma toimimaan heti alusta asti, vaikka olikin ensimmäinen kisa yhdessä, Herranen antoi arvostusta Lukan suuntaan Puolan EM-rallin jälkeen.

Latvian EM-rallin testierikoiskoe ajetaan perjantaina ja kilpailun avauserikoiskoe käynnistyy lauantaina kello 10.35. Lauantaina ohjelmassa on kuuden erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan 85,94 kilometriä. Myös sunnuntaina ajetaan kuusi erikoiskoetta ja kun päätöspäivän erikoiskokeet ovat yhteispituudeltaan 95,34 kilometriä, on viikonlopun kilpailureitin yhteispituus erikoiskokeiden osalta hieman yli 181 kilometriä.

Latvian EM-rallin aikataulu

Lauantai 2.7.

10.35 – EK1 Strazde 1 (9,40 km)
11.25 – EK2 Mundigciems 1 (14,87 km)
12.15 – EK3 Käkisi 1 (18,70 km)

14.30 – EK4 Strazde 2 (9,40 km)
15.20 – EK5 Mundigciems 2 (14,87 km)
16.10 – EK6 Käkisi 2 (18,70 km)

Sunnuntai 3.7.

09.00 – EK7 Vecpils 1 (20,23 km)
09.50 – EK8 Dinsdurbe (6,42 km)
10.50 – EK9 Vecpils 2 (20,23 km)

14.08 – EK10 Tebra 1 (18,71 km)
15.00 – EK11 Podnieki (11,04 km)
17.08 – EK12 Tebra 2 (18,71 km) Power Stage

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit