Toni Lähteenmäeltä vahva suositus jäärata-ajolle – “Kehittää paljon, edullinen”

14.2.2019 / 16:35
Toni Lähteenmäki kilpailee jääradalla Honda Civicillä (Kuva: Racing Team Lähteenmäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Jäärata-ajolla on Suomessa pitkät perinteet ja laji edustaakin yhtä pisimpään Suomessa ajetuista autourheilukilpailuista. Viime vuonna V1600-luokassa SM-hopealle sijoittunut autourheilun moniosaaja Toni Lähteenmäki nähdään sarjassa mukana tänäkin vuonna.

Toni Lähteenmäki on ollut mukana jäärata-ajon SM-sarjassa jo vuodesta 2014 lähtien ja aina V1600-luokassa. Heti ensimmäinen kausi toi Suomen mestaruuden ja vuonna 2015 tuloksena oli SM-hopeaa. Viimeiset kolme vuotta ovat menneet nousujohteisesti, kun 2016 sijoitus oli neljäs, kaksi vuotta sitten kolmas ja viime vuonna toinen. Tavoite viikonloppuna käynnistyvään neljän osakilpailun SM-sarjaan onkin akaalaisella sataprosenttisen selvä:

– Suomen mestaruutta lähdetään hakemaan, Lähteenmäki vakuuttaa.

Vaikka jäärata-ajolla onkin Suomessa jo pitkät perinteet, niin viime vuosina laji on kärsinyt osallistujapulasta. Lähteenmäki lähettää terveisiä erityisesti kaikille autourheileville nuorille, että tämä laji jos mikä toimii erinomaisena kouluna muita autourheilun lajeja varten.

– Jäärata-ajo kehittää paljon, kuitenkin lajina se on niin erilainen. Jää on ihan erilainen elementti kuin mikään muu. Siinä kehittää ennen kaikkea autonhallintaa, auto kun on koko ajan hieman irti. Vaikka minäkin ajan sitä tuollaisella V1600-luokan Honda Civicillä, ei ole mikään kovinkaan tehokas peli, Lähteenmäki kuvailee.

Jäärata-ajossa myöskään kustannukset eivät pääse harrastajalta karkaamaan käsistä.

– Tosi edullinen verrattuna moneen muuhun lajiin ja sarjaan. Mekin ajetaan yhdellä rengassarjalla komeasti kaksi kautta. Tuollaisessa autossa ne ei oikein mene miksikään. Isoin kulu on oikeastaan matkat, kun kilpailut on kuitenkin aika pohjoisessa, Lähteenmäki taustoittaa.

Tänä vuonna neljä osakilpailua käsittävä SM-sarja ajetaan kahdella eri radalla. Kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Paltamosta ja reilua kuukautta myöhemmin kilpaillaan Kuusamossa. Jäärata-ajo on autourheilun lajeista ehdottomasti yksi näyttävimmistä, kun nopeudet jäällä lumipölyssä nousevat jopa 200 km/h.

Loppuun vielä se ikuisuuskysymys mitä katsojat yleensä pohtivat näitä kilpailuja katsoessaan, eli miten ihmeessä te kuljettajat näette ajaa siinä pölyssä?

– Ei siinä välillä näe yhtään mitään. Sivulasista näet vähän havuja tai toisen jarruvalot. Rehellisti sanottuna joskus se hirvittää laskea, kun ei tiedä mitä on edessä. Mutta jos alat nostelemaan, niin se on peli ohi. Kerran menin penkkaan aika kovaa, kun ei vaan nähnyt mitään ja huomasi vasta sitten kohdalla, että nyt mennään. Ja on niitä kaatojakin nähty meidän luokassa, kun on leikannut sisäpenkasta, kun ei ole erottanut mistä se rata menee, Lähteenmäki sanoo.

Jäärata-SM 2019

16.-17.2. Paltamo (1. ja 2. osakilpailu)
23.-24.3. Kuusamo (3. ja 4. osakilpailu)

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit