Toni Lähteenmäestä V8 Thunderin tuplamestari – “Kausi ollut ylä- ja alamäkeä”

24.9.2017 / 22:00
Toni Lähteenmäki nappasi tänä vuonna kaksi mestaruutta V8 Thunderissa (Kuva: Pertti Kangasniemi).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun FTCC-sarja sai päätöksensä Alastaron radalla, missä ratkottiin sunnuntaina useampikin mestaruus. Toni Lähteenmäki varmisti jo lauantaina V8 Thunder -luokan oman sarjamestaruuden ja kerrytti pokaalikokoelmaansa sinetöimällä sunnuntaina V8 Thunder -mestaruuden myös FTCC-sarjan osalta.

Toni Lähteenmäki varmisti Alastaron FTCC-päätösviikonloppuna sekä V8 Thunder -luokan oman mestaruuden, että FTCC-sarjamestaruuden nimiinsä.

– Tämä kausi on ollut ylä- ja alamäkeä. On ollut hyviä viikonloppuja ja sitten on ollut kaikenlaista pientä ongelmaa. Onneksi on ollut muillakin ja tämä riitti tällä kertaa. Kai tässä jokunen päivä ehditään juhlimaan tuplamestaruutta ennen kuin aletaan suunnitella taas ensi kautta, hymyili Lähteenmäki.

Mestaruus varmistui erikoisella tavalla, kun pahimmat kilpakumppanit Jari Nurminen ja Emma Kimiläinen eivät kumpikaan osallistuneet kauden päätöskilpailuun.

– Vähän tunnelmaa latisti se, että täältä puuttuivat Nurminen, Kimiläinen, (Ian Eric) Waden ja (Juha) Mikkonen, nopeita kuljettajia jotka yleensä ovat kärjessä. “Henkan” (Henri Tuomaala) kanssa ollaan kuitenkin ajettu kovasti kilpaa tämä viikonloppu, valaisi tuore mestari.

Lähteenmäki ei yltänyt voittoon asti tänä viikonloppuna, vaan Tuomaala teki hattutempun ottamalla kaikkien kolmen V8 Thunder -lähdön voitot. Lähteenmäen pisteet riittivät kuitenkin varmistamaan hänelle sarjamestaruudet. Porsche GT3 -luokan mestariksi itsensä ajoi tämän kauden tulokaskuljettaja Jussi Kuusiniemi. Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Kuusiniemi päätti kautensa voittoon ja sitä myötä koko sarjan mestaruuteen.

– Ihan hyvät fiilikset, tätä tultiin hakemaan täältä ja se saatiin. Pitää kiittää tiimiä hyvästä työstä, koko kausi on mennyt hyvin. Erityiskiitokset mekaanikolleni Markukselle, hän on hoitanut hommansa hyvin, kiitteli nuori mestarikuljettaja.

V1600-luokassa FTCC-sarjamestaruuden voitti Tampereen Urheiluautoilijoiden Simo Rauhala ennen Thaimaan Nathayos Sirigayaa. Rauhala varmisti samalla Pohjois-Euroopan mestaruuden ansioluetteloonsa.

– Kauden alussa lähdettiin tavoittelemaan paikkaa SM-sarjassa kolmen joukossa ja se täyttyi. Nyt saatiin vielä FTCC:n ja Pohjois-Euroopan mestaruus, niin eihän siihen voi olla kuin tyytyväinen, Rauhala kertasi kulunutta kauttaan.

BMW Xtreme -luokkamestaruus karkasi jo ennen Alastaron osakilpailua Andre Kiilin nimiin ja virolainen varmisti viikonlopun tulosten perusteella myös Pohjois-Euroopan sarjamestaruuden itselleen.

Alastaron sunnuntain tuloksia

BMW Xtreme ja 3. kilpailulähtö

1) Kren Tunder 46.08,811
2) Jonne Rautjärvi + 0,458
3) Tomi Sundström + 1,574

V1600 ja 2. kilpailulähtö

1) Nathayos Sirigaya 18.56,053
2) Janne Lähde + 0,651
3) Niko Kalliokoski + 4,602

V8 Thunder ja 2. kilpailulähtö

1) Henri Tuomaala 20.05,891
2) Petri Blomqvist + 6,425
3) Erik Seppänen + 31,500

3. kilpailulähtö

1) Henri Tuomaala 21.13,504
2) Toni Lähteenmäki + 11,700
3) Petri Blomqvist + 16,353

Porsche GT3 ja 2. kilpailulähtö

1) Jussi Kuusiniemi (ajanottolaite ei toiminut, ei kokonaisaikaa)
2) Jim Rautiainen 21.13,162
3) Tommi Haru + 1,880

Lue myös! Rautiaiselle uran ensimmäinen voitto Porsche GT3:ssa – ”Piti kaikkensa tehdä ja vähän ylikin” (23.9.2017)

Teksti: FTCC:n tiedote


Facebook kommentit