MOTORSPORT

Toni Lähteenmäki Pärnun iltakilpailun ykkönen – “Oli helpottavaa voittaa”

Rata-autoilun FTCC-sarjan Pärnun osakilpailun avauskilpailu ajettiin poikkeuksellisesti perjantaina ja ilta-aikaan. V8 Thunder -luokan tapahtumarikkaan kilpailulähdön päätteeksi Akaan Moottorimiesten Toni Lähteenmäki ylitti maaliviivan ensimmäisenä.

Toni Lähteenmäen alkukausi on ollut erittäin haastava, mutta tällä kertaa kaikki osui miehen osalta kohdalleen.

– Kyllä on vastustanut niin paljon jo viime kauden lopusta lähtien ja vielä kauden avauskilpailussa Riiassa. Kyllä oli helpottavaa voittaa vieläpä tiukan kisan jälkeen, totesi tyytyväinen Lähteemäki.

Emma Kimiläinen johti pitkään kilpailua, mutta tippui muutama kierros ennen loppua ajovirheen siivittämänä viidenneksi. Lähteenmäki ei lähtenyt yliyrittämään, vaan ajoi kilpailun tasaisen varmasti loppuun saakka.

– Sain ihan hyvän lähdön ja pääsin toiseksi. Näin että Jari (Nurminen) tulee kovaa takaa, joten päästin hänet suosiolla ohi. Arvelin että siinä edessä voi tapahtua jotain, joten kyttäilin siinä perässä ja sitten siinä tapahtuikin jotain, kertasi Lähteenmäki viitaten Nurmisen ja Kimiläisen yhteenottoon radan lähtösuoralla.

Renkaiden kuluminen tuntui olevan yksi ratkaisevista tekijöistä perjantain kilpailun kärkikahinoissa.

– Jari jäi pois siinä kilpailun puolessa välissä. Sen jälkeen Emmalla alkoi auto luistaa aika lailla ja ajattelin että hänellä on varmastikin renkaat aika lopussa. Emma tekikin sitten pienen virheen ja pääsin ohittamaan kärkeen, Lähteenmäki summaili.

Sade on piiskannut Pärnun Auto24ring-rataa koko perjantaipäivän ja V8 Thunderienkin iltakilpailu ajettiin kosteissa olosuhteissa.

– Todella haastavaa oli ajaa näin kosteissa olosuhteissa. Hitaissa paikoissa tuntui, että oli melkein muiden jaloissa, mutta nopeissa kohdissa tultiin hyvin. Auto on onneksi hyvässä tikissä, mekaanikot ovat tehneet jälleen hyvää työtä. Kyllä tuolla autolla on hyvä päästellä, hymyili Lähteenmäki suunnitellen triplavoittoa viikonlopun kilpailuista.

Lähteenmäen FTCC-mestaruushaaveet alkavat olla enää kajastus tunnelin päässä, mutta perjantailähdön voitollaan mies otti askeleen lähemmäksi Pohjois-Euroopan mestaruussarjan kärkipaikkaa. V8 Thunder -luokan kilpailulähtö oli ainoa laatuaan perjantaina. Loput kilpailut ajetaan huomenna lauantaina alkaen V1600-luokan ensimmäisellä kilpailulähdöllä kello 9.30.

Teksti: FTCC:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com