Toni Lukanderin SM-rallicrosskausi sai yllätysjatkoa

5.7.2016 / 22:18
Toni Lukander viihdyttää rallicrossyleisöä myös Honkajoella.

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvolalaisen Toni Lukanderin oli tällä kaudella tarkoitus ajaa vain kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua ja keskittyä näiden jälkeen kokoamaan pakettia kauden 2017 SM-sarjaan.

Kilpailut sujuivat kuitenkin niin hyvin, että nälkä kasvoi syödessä. Näin kuljettaja sekä yhteistyökumppanit totesivat, että radalle on päästävä vielä ainakin Honkajoella. Parin viikon aikana saatiin tiimin mukaan myös muutama uusi yhteistyökumppani ja nyt Toni on valmiina jatkamaan SM-pistetaistelua.

Lukanderin tiimi jatkaa sarjaa kilpailu kerrallaan eli päätöksiä osallistumisesta kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun tehdään Honkajoen jälkeen.

– Hieno homma että yhteistyökumppanit uskovat tekemiseemme ja antavat mahdollisuuden jatkaa sarjaa Honkajoella, jossa en ole aiemmin kilpaillut. Rata on siis minulle uusi, mutta uskon että se sopii autollemme hyvin. Tarkoitus on ajaa edelleen kovaa ja minimitavoitteena on palkintokorokepaikka myös Honkajoelta. Ainahan sitä voitosta lähdetään ajamaan kun kypärä päähän laitetaan, Toni Lukander sanoo.

Sarja aloitettiin toukokuussa Hyvinkäältä ja Kouvolasta. Lauantaina 9.7. kamppailu mestaruuksista jatkuu Honkajoen haastavalla radalla.

Kaksi ensimmäistä kisaa ovat tarjonneet niin tapahtumia, taistelua kuin draamaakin. SuperCar-luokassa Aki Karttunen aloitti vahvasti Hyvinkäällä ja voitti osakilpailun Jere Kalliokosken ollessa toinen ja Toni Lukanderin kolmas. SRC-luokan voitti Joni-Pekka Rajala ja Autokrossin nopein oli Vesa Puuskamäki. Joni-Pekka Rajala ei tosin ole ilmoittautunut SRC-luokan SM-sarjan, joten suurimman pistepotin Hyvinkäältä korjasi tuossa luokassa Peter Helenius.

Toisen osakilpailun voiton SuperCar-luokassa otti vaiherikkaan päivän jälkeen kotiradallaan ajanut Toni Lukander, Ville Mikkola on toinen ja Jere Kalliokoski kolmas. SRC-luokassa voittaja oli Jussi Klemola ja Autokrossissa niin ikään kotiolosuhteissa kilpaillut Jori Seppälä. Honkajoelle lähdettäessä SuperCar-luokan SM-pistejohdossa on Aki Karttunen (37p), Toni Lukanderin ja Jere Kalliokosken hengittäessä niskaan vain kahden pisteen päässä. SRC-luokkaa johtaa Peter Helenius ja Autokrossia Vesa Puuskamäki.

Lähde ja kuva: Toni Lukanderin tiedote


Facebook kommentit