Toni Reunanen putsasi viime vuonna palkintopöydän – uuteen kauteen uudella autolla

26.1.2017 / 19:02
Toni Reunanen hallitsi crosskart-kisoja 2016. Nyt alla on uusi auto, mutta tavoitteet samat, eli mestaruus Suomessa ja NEZ-sarjassa.

[ A- ] / [ A+ ]

Toni Reunanen kilpailee kaudella 2017 Crosskart Xtrem –luokassa kotoisen SM-sarjan sekä Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan. Suomessa kilpailukausi käynnistyy sunnuntaina Marttilassa. 

Euralainen Reunanen lajin pioneereja, ja viime kaudella hän putsasi koko palkintopöydän. Hän voitti lajin cup-tittelin Suomessa ja oli ykkönen myös ensimmäistä kertaa ajetussa NEZ-sarjassa.

– Tulokset ovat olleet toistaiseksi ihan ok. Voitin viime vuonna kaikki lähdöt joka sarjassa, paitsi yhdessä NEZ-sarjan kisassa olin alkuerän toinen. Hirveän vaikea on tuosta tuloksia parantaa. Laji kuitenkin kasvaa koko ajan, ja sitä mukaa tulee lisää kilpailua. Se pitää motivaation erittäin korkealla, Reunanen sanoo.

Tänä vuonna crosskartin Xtrem -sarja jakaantuu kahteen osaan. Talviosakilpailut ovat cup-muotoisia, mutta kesäosakilpailut muodostavat kansallisen lajiliiton AKK-Motorsportin alaisen oman SM-sarjan. Reunanen hyökkää uuteen kauteen tuliterällä autolla.

– Autossa on pieniä muutoksia ja vähän kysymysmerkkejäkin. Vanhassa oli tullut jo kotoisa olo. Uudessa ei vielä samaa fiilistä parin testipäivän jälkeen. Eiköhän se siitä taitu kuitenkin.

Reunasen Xtrem-luokan crosskartissa on Suzuki GXR –moottoripyörän kone, joka tuottaa 150 hevosvoimaa. Se kuljettaa kevyttä putkirunkoista 312-kiloista autoa rivakasti. Reunasen mukaan auto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa. Hän korostaa myös, että lajin kustannukset ovat maltillisesti mihin tahansa muuten moottoriurheiluun verrattuna.

– Tämä on halpaa, mutta mennään suhteessa hintaan ja työmäärän nähden kovaa. Jos vaikka verrataan rallicrossin SuperCar-luokkaan, niin hieman radasta riippuen ajamme yhtä kovaa ja jopa kovempaakin kuin ne. Kustannus on kuitenkin vain noin kymmenesosa.

– Juju piilee siinä, että auton oston jälkeen ei kulu kuin bensaa ja renkaita. Millään muulla kalustolla ei voi ajaa samalla rahalla niin paljon kilpailuja kuin crosskartissa. Hauska laite ajaa ja kalusto on tasaväkistä. Kukaan ei voi rahalla ostaa tai tehdä parempaa autoa, Reunanen korostaa.

Reunasen kalenterissa on kahdeksan Suomen ja ainakin kolmen NEZ-kilpailun lisäksi Nurburgringin kuuden tunnin kilpailu BMW M3:n ratissa.

– Se on palkinto viime vuoden mestaruudesta. Aika hieno homma, Reunanen iloitsee.

Lähde: Toni Reunasen tiedote


Facebook kommentit