Toni Reunasella kolmen mestaruuden kausi – “Ei tässä voi olla kuin tyytyväinen”

6.10.2017 / 11:14
Toni Reunanen voitti kauden 2017 aikana kaiken mahdollisen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kauden viides ja samalla viimeinen crosskartien SM-sarjan osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Hyvinkään Vauhtipuistossa. Aiemmin Pohjoismaiden mestaruuden ja talvicupin nimiinsä vienyt Toni Reunanen kukitettiin nyt myös lajin Suomen mestariksi.

Toni Reunanen lähti finaaliviikonloppuun Xtrem-luokan ennakkosuosikkina. Suuria sijoituspaineita hänellä ei ollut, sillä Reunanen oli onnistunut neljän edellisen SM-osakilpailun aikana kuromaan itselleen turvallisen johtoaseman täydellisellä voittoputkellaan. Vuoden 2017 FIA NEZ Crosskart Xtrem -mestaruuden elokuussa itselleen pokannut Reunanen sijoittui Hyvinkään finaalissa kolmanneksi, mikä riitti hänelle Suomen mestaruuteen. Lisäksi Reunanen vei talvella ajetun Cup-sarjan nimiinsä.

– No kyllähän kausi oli ylipäätään hyvä, kolme sarjaa ja kolme mestaruutta. 11 kilpailusta voitin kahdeksan ja neljäs sija oli kauden huonoin, niin ei tässä voi olla kuin tyytyväinen. Vika kisa nyt meni reisille, mutta kun mestaruus oli varmistunut, niin ei vaan saanut enää itsestään irti, Reunanen toteaa.

Reunanen on voittanut kolmen vuoden aikana kaiken, mitä crosskarteissa on ollut voitettavana. Kun kaikki on jo saavutettu, eivät tulevaisuuden suunnitelmat ole niin selvät.

– Tulevaisuuden suunnitelmista ei ole pienintäkään hajua. Nyt täytyy hengähtää hetki. Takana on pitkä, yhdeksän kuukauden kisakausi ja väsymyksen huomasi jo viimeisissä lähdöissä. Enää ei ole lajista periaatteessa mitään saavutettavaa, mutta täytyy katsoa, mitä sitä tulevaisuudessa tekee. Millään huonolla autolla en ainakaan halua lähteä vain ajelemaan.

Xtrem-luokan voittoon Hyvinkäällä ajoi SM-hopean vienyt Jami Kalliomäki ja toiseksi sijoittui Frasse Alm, joka samalla kuittasi SM-pronssia. Kun alkukauden kilpailut oli saatu ajaa pääasiassa kuivassa kelissä, niin finaalissa monet kuskit olivat uuden edessä. Kova sade ja kura tekivät kilpailusta erittäin haastavan. Etenkin nuorten luokissa nähtiin paikoin hyvinkin rajuja tilanteita, kun nälkäiset kuljettajat taistelivat armotta sijoituksista liukkaalla radalla.

85 kuutioisten luokan lähtö jouduttiin suorittamaan kolmeen kertaan, niin paljon tuli yhteenosumia ja kaatoja heti lähdön jälkeen. 125-kuutioisten Suomen Cupin mestariksi kruunattiin finaalin voittoon ajanut Aatu Matikainen, hopealle sijoittui Konsta Saarinen ja pronssia kuittasi Atte Kari. 85 kuutioisten luokassa mestaruuden vei odotetusti Ilari Sääskilahti, Hyvinkäällä parasta vauhtia pitänyt Aleksi Kiikala nappasi hopeaa ja pronssille ajoi Miko Vähälummukka.

Kausi 2017 osoitti, että crosskarteille on kysyntää. Kiinnostus lajia kohtaan kasvoi vuoden aikana ja kuljettajamäärät lisääntyivät loppukautta kohden. Myös yleisö on löytänyt lajin, sillä Alfa TV:llä tähän saakka näytetyt seitsemän jaksoa talvi- ja kesäsarjoista ovat keränneet jo 1,9 miljoonaa katsojaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv:n tiedote


Facebook kommentit