Toni Vilander hakee kolmatta Le Mans –voittoa: ”Ihan helvetti jos sataa”

16.6.2016 / 11:44
Toni Vilander on kaksinkertainen Le Mans -voittaja, ja nimikirjoitus on haluttua tavaraa. (kuva: Risi Competizione)

[ A- ] / [ A+ ]

Le Mansin 24-tunnin ajo on maailman tunnetuin autourheilukilpailu. Toni Vilander on voittanut kilpailun kaksi kertaa, ja tavoittelee tulevana viikonloppuna kolmatta titteliä.

Vilander on voittanut AF Corse –tallin Ferrari 458 Italia –autolla GTE Pro –luokan 2012 ja 2014. Tänä vuonna hän kilpailee Risi Competizione –tallissa Ferrari 488 –autolla. Vilanderin tallikavereina ovat italialaiset Giancarlo Fisichella ja Matteo Malucelli.

– Voittoa tottakai tavoitellaan. Ei tänne muuten kannata edes lähteä. Testit sujuivat hyvin. Hyvällä mielellä ollaan. Meillä on nyt uusi auto, jossa on turbo. Auto on sama jolla ajetaan Amerikan sarjaa, Vilander kertoo.

Le Mansin rata, oikealta nimeltään Circuit de la Sarthe on yhdistelmä moottorirataa ja maantietä. Kierroksen pituus on 13,6 kilometriä. Kaikki luokat ajavat radalla samaan aikaan.

– Se on joka suhteessa äärimmäinen kilpailu. Se on niin raskas. Jossain kohtaa sitä menee sellaiseen automaatio-modeen, että ajat vaan. Auto on ainoa paikka, jossa järki enää pelaa. Vatsa ei toimi, kroppa ei toimi. Sitä vaan ajaa, Vilander sanoo.

– Jos on kuivaa, niin se ei paha. Yölläkin ja pimeässä on kuivalla ihan hyvä mennä. Mutta on ihan helvetti jos sataa. Se on kamalaa. Ajat siellä vesisuihkussa etkä näe mitään. Prototyyppi-luokan autoissa on lisäksi aivan järkyttävät valot. Sellainen kun tulee suoralla taakse, niin meillä valaistuu koko auto sisältäkin. Koita siinä mennä, kun joka puolella on vain valkoista seinää.

Risi Competizione suunnittelee, että jokainen kuski ajaisi jopa neljän tunnin vuoron kerrallaan. Tällöin kuljettajalle jäisi riittävästi lepoaikaa.

– F1-kuljettaja Kamui Kobayashi ajoi täällä vuonna 2013 tiimikaverinani. Kun kisa loppui, hän alkoi kyynelehtiä. Kun kysyin miksi, hän sanoi, että ei olisi ikinä uskonut miten raskas tämä kilpailu oli, ja ettei ole koskaan aiemmin kokenut mitään vastaavaa, Vilander lisää.

– Jokainen viettää tauot omalla tavallaan. Itse yritän päästä suihkuun, syödä vähän, levätä ja ottaa hieronnan. Meillä kaikilla on omat rauhalliset paikkamme missä olla. Itse suosin motorhome-tyyppistä ratkaisua. Minä olen ollut itse asiassa täällä varikolla motorhomessa jo koko viikon, Vilander kertoo.

Kilpailu alkaa lauantaina suomen aikaa kello 16.00. Lähtöjärjestys määräytyy neljän aika-ajosession perusteella niin, että kolmen viimeisen session paras yksittäinen kierrosaika määrittää lähtöruudun. Osa sessioista ajetaan yöllä.

– Säännöt sanovat, että jokaisen kuskin on ajettava vähintään viisi kierrosta yötreeneissäkin (aika-ajossa). Meillä ollaan vähän mietitty nyt niin, että Fisichella olisi se, joka yrittää parasta kierrosaikaa, ja hän myös aloittaisi kilpailun, Vilander sanoo.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit